Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Η παράταξη "Δυναμική Πρωτοβουλία" Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού για τα κρούσματα κορονοϊού στο Δήμο

Αγαπητοί συμπολίτες, Εν μέσω μιας κρίσιμης και επώδυνης τουριστικής περιόδου για την περιοχή μας αλλά και για ολόκληρη την χώρα, τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού δυστυχώς έκαναν την εμφάνισή τους και στον Δήμο μας. 

Ήδη από την περίοδο της καραντίνας είχαμε προσπαθήσει να αναδείξουμε την σοβαρότητα του θέματος και να εφιστήσουμε την προσοχή των αρμοδίων του Δήμου αλλά ουδέποτε πήραμε υπεύθυνες απαντήσεις σχετικά με την κατάρτιση κάποιου σχεδίου δράσης και
αντιμετώπισης της εν λόγω κρίσης. 

Μάταια ζητούσαμε ενημέρωση και διάλογο σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και την ετοιμότητα του Δήμου. 


Όλο αυτό το διάστημα πέρασε με τις θυσίες των πολιτών, που υπέστησαν τις πολυδιάστατες συνέπειες της καραντίνας ενώ ο Δήμαρχος περιφέρει εαυτόν ως celebrity persona φωτογραφιζόμενος να κόβει κλαδιά δέντρων χάριν εντυπωσιασμού και λαϊκίζοντας ακατάπαυστα με περίσσια κομπορρημοσύνη και εγωπάθεια. 

Κι ενώ σήμερα συγκλήθηκε κατεπείγουσα συνεδρίαση για την χορήγηση άδειας κατάληψης χώρου για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου,ο Δήμαρχος δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία να συγκαλέσει κατεπείγουσα συνεδρίαση για το θέμα των εισαγόμενων κρουσμάτων στην περιοχή μας. 

Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος αγνοεί το σώμα. Έχουμε συνηθίσει, άλλωστε, στο ειρωνικό ύφος με το οποίο αντιμετωπίζει τους δημοτικούς συμβούλους. 

Δεν δικαιούται, όμως, να παίζει με την αγωνία των συμπολιτών μας, οι οποίοι αναζητούν δηλώσεις του στα διάφορα ΜΜΕ προκειμένου να ενημερωθούν ΕΠΙΣΗΜΑ. Το θέμα, λοιπόν, για άλλη μια φορά αντιμετωπίζεται με προχειρότητα, με υπεκφυγές και με αόριστες καθησυχαστικές δηλώσεις που όχι μόνο δεν πείθουν αλλά δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο πανικό με την ασάφειά τους. 

Επιτέλους, κύριε Δήμαρχε! Πότε θα αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν; Ως πότε θα προβάλλετε την φωταγώγηση του Δήμου ενώ κρατάτε τους πολίτες στο σκοτάδι της μη ενημέρωσης; 

Ως πότε θα προβάλλετε μόνο ότι σας συμφέρει και θα αναλώνεστε σε διαφημιστικά tricks με στόχο την αυτοπροβολή σας; 

Έχετε αναλογιστεί την αγωνία των συμπολιτών μας και των τουριστών, κάποιοι από τους οποίους ανήκουν και σε ευπαθείς ομάδες; Έχετε αφουγκραστεί την ανησυχία των επαγγελματιών του τουρισμού; Όλα τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης σήμερα έχουν δώσει τεράστια προβολή στο θέμα. 

Εμείς, όμως, θεωρούμε ότι ασφαλής πολίτης και τουρίστας είναι ο σωστά ενημερωμένος πολίτης και τουρίστας! Πάψτε να αγνοείτε τις φωνές που σας προειδοποιούν τόσο καιρό τώρα! Πάψτε να υποβαθμίζετε το θέμα! Δεν είναι αυτός ο σωστός δρόμος! 

Ο δρόμος που ακολουθείτε οδηγεί στον θάνατο της τουριστικής περιόδου! Αφήνετε να γιγαντώνονται η φημολογία και ο πανικός. Μπορείτε να μας παρουσιάσετε απτά μέτρα και προτάσεις; Mπορείτε να χειριστείτε την κατάσταση; 

Σας ρωτάμε ευθέως και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ απαντήσεις ΧΘΕΣ: Πότε ενημερωθήκατε για τα κρούσματα? 

Πόσα είναι αυτά τελικά; Σε ποιες ακριβώς ενέργειες προβήκατε για την ενημέρωση των πολιτών και την προάσπιση της δημόσιας υγείας; 

Πώς επιτρέψατε (αν ενημερωθήκατε) να κυκλοφορούν και να διακομίζονται τα κρούσματα με ταξί; Ποιο είναι το επιλεγμένο κατάλυμα καραντίνας σύμφωνα με το πρωτόκολλο και πότε επιλέχθηκε; Μήπως κατόπιν εορτής; Πότε και πώς ενημερώσατε ΕΠΙΣΗΜΑ ως δημοτική αρχή τους φορείς του τουρισμού της περιοχής μας για το υποτιθέμενο σχέδιο λήψης μέτρων που λέτε πως έχετε εκπονήσει; 

Πότε παρουσιάσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο αυτό; Γνωρίζετε ότι ο Δήμος μας υποδέχεται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες εγχώριους και ξένους τουρίστες! 

Γνωρίζετε επίσης μέρες τώρα ότι η Σερβία είναι μια χώρα που πλήττεται έντονα από τον ιό. 

Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί ως δημοτική αρχή ώστε να επιτύχετε καλύτερη θωράκιση του Κέντρου Υγείας; Ποιοι παίζουν με τις ανθρώπινες ζωές και τις θέτουν σε κίνδυνο; 

Kύριε Δήμαρχε, μην εκμεταλλεύεστε τα δέκα λεπτά δημοσιότητας που σας αναλογούν στα κανάλια για να επαίρεστε! Απαιτούμε κατεπείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου εδώ και τώρα! Απαιτούμε ενημέρωση και μέριμνα για τους δημότες, τους επαγγελματίες του τουρισμού και τους τουρίστες του τόπου μας τώρα! Πριν να είναι πολύ αργά! 

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...