Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ίδρυσης «Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας» (ΠΑ.Σ.Ε. Κ.Αλ.Ο.).

ΕΦΚΑΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ίδρυσης «Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας» (ΠΑ.Σ.Ε. Κ.Αλ.Ο.).

Σκοπός της Συνομοσπονδίας είναι η δημιουργία πανελλαδικής δομής που θα παρέχει κάθε υποστήριξη και αρωγή στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα και να αποτελέσει ενιαίο
φορέα διαχείρισης και προώθησης θεμάτων του τομέα, ως κοινωνικός εταίρος και άμεσος συνομιλητής με κρατικούς φορείς, περιφερειακές αρχές και με αντίστοιχες Ενώσεις και Δίκτυα σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. 

Στόχος της είναι η ανάπτυξη του τομέα και των φορέων (Κοιν.Σ.Επ. κ.α.) της Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, ώστε: 

Να αποτελέσουν (με την επανεπένδυση κερδών) ανάχωμα στην ανεργία, με τη δημιουργία βιώσιμων και αξιοπρεπών θέσεων εργασίας. 

Να συμβάλλουν στην αξιοποίηση τοπικών πλουτοπαραγωγικών πόρων (τοπικών προϊόντων, πολιτισμού, εναλλακτικού τουρισμού, κυκλικής, πράσινης και δημιουργικής οικονομίας, έξυπνης εξειδίκευσης, κ.α.) και στην υποστήριξη και ένταξη στην κοινωνική και οικονομική ζωή, ευάλωτων, ειδικών, αποκλεισμένων και περιθωριοποιημένων (κοινωνικά, εργασιακά και χωρικά) ομάδων. 

Να δημιουργήσουν θετικό και μετρήσιμο αντίκτυπο στις τοπικές κοινωνίες, με ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες ευημερίας, πρωτίστως σε κοινωνικό, αλλά και σε οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο, συνεισφέροντας στην αειφόρο βιώσιμη ανάπτυξη, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη και παγκόσμια. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας συγκροτείται από τους: 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λαγός Ιωάννης, (Ένωση «Πέλοπας» Πελοποννήσου), 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θεοδώρου Ιωάννης, (Ένωση «Στερεά Δεσμός» Στερεάς Ελλάδας), 
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Σοπιλίδης Θωμάς, (Ένωση «Δυναμική» Αττικής), 
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Γεωργίου Λουκάς, (Ένωση «Συμπολιτεία» Δυτικής Ελλάδας), 
ΤΑΜΙΑΣ: Τσολάκος Χρήστος, (Ένωση «Πέλοπας» Πελοποννήσου). 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...