Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Οι Αιολικοί Σταθμοί μετατρέπουν την Ορεινή Καρυστία σε κόλαση υποήχων

Από μελέτη στην Φινλανδία, παρατηρήθηκαν σοβαρές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, από τους υπόηχους που παράγονται κυρίως από θηριώδες ανεμογεννήτριες ύψους πάνω από 80 μέτρα.

Οι υπόηχοι είναι ήχοι χαμηλής συχνότητας που δεν ακούγονται από τον άνθρωπο.

Η τελευταία τάση και στην Καρυστία, είναι να εγκαθίστανται μεγαλύτερες ανεμογεννήτριες από αυτές της

αρχικής μελέτης, με πρόχειρη τροποποίηση των Περιβαλλοντικών Όρων.

Αυτό έγινε στην θέση Πυργαρι - Νταρδιζα πάνω από το χωριό Γιαννιτσι όπουαντικαταστάθηκαν οι 7 ανεμογεννήτριες της αρχικής μελέτης, με τρεις πολύ μεγαλύτερες.

Έχοντας υπόψιν ότι όλα τα χωριά της Ορεινής Καρυστίας και κυρίως του Καφηρέα (Δραμεσι, Ζαχαριά, Σχίζαλι, Αμυγδαλιά, Καψουρι κλπ) θα περικυκλωθούν από αιολικούς σταθμούς με θηριώδες ανεμογεννήτριες, καταλαβαίνουμε ότι αυτή η περιοχή έχει καταδικαστεί από το κράτος και τις εταιρίες, να εγκαταλειφθεί για πάντα από τους κατοίκους της.

Και μπορεί τώρα να είναι αραιοκατοικημενη, όμως τα εγγόνια των αρχικών κατοίκων δεν θα έχουν πια την δυνατότητα να κατοικήσουν ξανά στα πατρογονικά τους εδάφη αν κάποτε το θελήσουν.

Γιατί η ζωή στα χωριά με ανεμογεννήτριες στα 500 ακόμη και 350 μετρα απόσταση από αυτά, θα είναι αφόρητη.

Οι επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία από τους υπόηχους, είναι πονοκέφαλοι, αϋπνίες, εμβοές στα αυτιά, αύξηση αρτηριακής πίεσης και καρδιακά προβλήματα σύμφωνα με την μελέτη που έγινε στην Φινλανδία.

Η επίδραση των υποήχων δε, εκτείνεται μέχρι τα 15 χλμ απόσταση από τον αιολικό σταθμό.!!

Είναι λοιπόν πέρα από κάθε πρόβλεψη η συσσωρευμενη επίδραση στην υγεία των κατοίκων, δεκάδων αιολικών σταθμών που έχουν αδειοδοτηθεί γύρω από τα χωριά του Καφηρέα....

Διότι εκτός από τους υποήχους, θα υπάρχει και η βλαβερή επίδραση του κανονικού, ρυθμικού και ανυπόφορου ήχου υψηλής συχνότητας που παράγουν οι ανεμογεννήτριες συνεχώς και ο οποίος δημιουργεί άλλα προβλήματα υγείας, όπως διαταραχές του νευρικού συστήματος και αϋπνίες.

Βασιλική Βαρελά 
Πολιτικός Μηχανικός 



Image

Image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...