Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Κινητοποίηση του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας στη Χαλκίδα

Κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο που επιχειρεί να καταργήσει το δικαίωμα στους εργαζόμενους και το λαό να διαδηλώνουν, διοργάνωσαν την Πέμπτη 9/7 τα σωματεία Τροφίμων Ποτών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Μετάλλου και Συνταξιούχων. Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Αβάντων στην οποία παραβρέθηκαν και πολλά ακόμα σωματεία της περιοχής. 

Από το βήμα της συγκέντρωσης το μέλος της διοίκησης του εργατικού κέντρου Γιάννης Τζαβάρας αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο το νομοσχέδιο και όλες του οι διατάξεις, έχουν στόχο να εμποδίσουν κάθε εργατική λαϊκή διαμαρτυρία. 

ποκάλυψε πως τα επιχειρήματα της κυβέρνησης πως δήθεν έχει στόχο την ασφάλεια και πως οι διαδηλώσεις ταλαιπωρούν την πλειοψηφία και κλείνουν τα μαγαζιά είναι κίβδηλες, αφού αυτά προκαλούνται από τη αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων.

 Ανέδειξε τη συνέχεια στην επιβολή αυταρχικών μέτρων, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση νομοθέτησε ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία και αυτή ενάντια ακόμα και στη συγκέντρωση. 

Το συμπέρασμα είναι πως συνολικά φοβούνται τη δύναμη της εργατικής τάξης και του λαού και παίρνουν τα μέτρα τους γιατί η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί και θέλουν από τα τώρα να βάλουν μεγάλα εμπόδια στη δράση των σωματείων. 

Τέλος κατέληξε πως όσα κατασταλτικά μέρα και να πάρουν, η πάλη των εργαζομένων και του λαού μπορεί να τα τσακίσει, όπως έχει γίνει αρκετές φορές στην ιστορία. Στη συνέχει πραγματοποιήθηκε πικετοφορία στο κέντρο με συνθήματα ενάντια στο νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...