Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Ερώτηση του Γιώργου Μαρίνου για το Κέντρο Υγείας Ψαχνών

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στο Κ.Υ. Ψαχνών
To Κ.Υ. Ψαχνών αντιμετωπίζει σοβαρά και χρόνια προβλήματα ελλείψεων τα οποία διαιωνίζει και οξύνει η πολιτική της υποχρηματοδότησης της Υγείας που εφαρμόστηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ σε βάρος των Δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, της υγείας του λαού. 

Το ΚΥ Ψαχνών, που καλείται να καλύψει τις ανάγκες 60.000 και πλέον κατοίκων σε 3 δήμους (Μεσσαπίων, Χαλκίδας, Ερέτριας) είναι τραγικά υποστελεχωμένο και σε αυτό υπηρετούν 4 ιατροί, όλοι γενικοί έναντι 9 που προέβλεπε το οργανόγραμμα, ενώ στα Περιφερειακά Ιατρεία υπηρετούν 13 από τους 28 γιατρούς που προβλέπονται στον οργανισμό. 

Πρόκειται για Κέντρο Υγείας που καλύπτει μία τόσο μεγάλη περιοχή, με ιδιαίτερα προβλήματα και στο οδικό δίκτυο χωριών που αποκλείονται από το χιονιά, τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, στερείται παιδίατρου, καρδιολόγου, ακόμα και ασθενοφόρου μιας και το μόνο που διέθετε μαζί με το πλήρωμά του έχει αποσπαστεί για να μπαλώσει τρύπες στο Γενικό Νοσοκομείο της Χαλκίδας. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα, επείγοντα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την πρόσληψη όλου του απαραίτητου μόνιμου προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών, την εξασφάλιση του αναγκαίου εξοπλισμού και ασθενοφόρου για την κάλυψη των αναγκών του λαού της περιοχής; 

Οι Βουλευτές 
Γιώργος Μαρίνος 
Γιώργος Λαμπρούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...