Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου για το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Να αποσυρθεί τώρα το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις
Η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή, φέρνοντας νομοσχέδιο ουσιαστικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων συνέχεια του χτυπήματος στο δικαίωμα της απεργίας, που ξεκίνησε με νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον χουντικής έμπνευσης νόμο προωθούνται νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες. Επιδιώκουν έτσι να «δέσουν τον γάιδαρο τους» μπροστά στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζουν για να στηρίξουν τους επιχειρηματικούς ομίλους φορτώνοντας και πάλι τα βάρη της κρίσης στο λαό! 

Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις - λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”. 

Για παράδειγμα με βάση το νομοσχέδιο στην περιοχή μας: 
  • Οι κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος που πραγματοποιήθηκαν το φθινόπωρο του 2018, η κινητοποίηση των κατοίκων του Μαρμαρίου τον Απρίλη του 2019 στα ΕΛΤΑ και οι κινητοποιήσεις στο Νοσοκομείο Καρύστου το 2012-2013 θα ήταν παράνομες καθώς οι χώροι συγκέντρωσης δεν μπορεί να είναι δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία. 
  • Οι κινητοποιήσεις στο Λιμάνι της Καρύστου τον Μάη του 2018 και στην είσοδο της πόλης τον Οκτώβρη του 2019 ενάντια στην άναρχη επέκταση των αιολικών πάρκων στην περιοχή θα είχαν απαγορευθεί καθώς αποτελούσαν παρεμπόδιση των μεταφορών. 
Όπως γίνεται κατανοητό το νομοσχέδιο αυτό δεν έρχεται για να βάλει τάξη στο κέντρο της Αθήνας, αλλά για να βάλει στον γύψο τις λαϊκές διεκδικήσεις. 

Ακόμη και αν ψηφιστεί, η σιγή νεκροταφείου δε θα περάσει! 

Είναι ανυπόστατο ψέμα ότι οι εργατικές - λαϊκές διαδηλώσεις ευθύνονται για το κλείσιμο των καταστημάτων όπως με ευκολία ακούγεται, προκειμένου να δικαιολογηθεί αυτό το τερατούργημα. Άραγε τα δεκάδες μικρά μαγαζιά και επιχειρήσεις που έχουν κλείσει στην Κάρυστο και το Μαρμάρι την τελευταία δεκαετία από τις διαδηλώσεις έκλεισαν; 

Για τα λουκέτα των μαγαζιών και για τη μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των εργαζομένων ευθύνονται η πολιτική που σαρώνει τους μισθούς και τις Συλλογικές Συμβάσεις, η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις. 

Τώρα κάθε νέος και νέα, κάθε εργαζόμενος και άνεργος, κάθε μικρός επαγγελματίας και αγρότης, κάθε συνταξιούχος πρέπει πιο αποφασιστικά να μπει στον αγώνα για τα δικαιώματά του. Να διεκδικήσουμε εισόδημα για όλους, πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ελεύθερη πρόσβαση στη Υγεία και την Παιδεία, προστασία της πρώτης κατοικίας. 

Μέσα από την οργάνωση της πάλης μας να κάνουμε κουρελόχαρτο κάθε αντιδραστικό νόμο που εντείνει την καταστολή και τον περιορισμό των λαϊκών αγώνων και ελευθεριών. 

Κάτω τα χέρια από τους αγώνες του λαού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...