Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Διαμαρτυρία σωματείων στα δικαστήρια Χαλκίδος

Την ώρα που με αφορμή την πανδημία περνάνε νέο τσουνάμι αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων, επιχειρούν με νόμο να απαγορεύσουν τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες. Με ένα νομοσχέδιο που θα ζήλευε και η χούντα, όχι μόνο απαγορεύουν ουσιαστικά το δικαίωμα στους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό συνολικά να διεκδικεί τα δικαιώματά του, αλλά θα σέρνουν και αγωνιστές στα δικαστήρια.

Αφού η προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε το δικαίωμα στην απεργία, η συντηρητική της ΝΔ καταργεί το δικαίωμα ακόμα και στη διαμαρτυρία. Ο στόχος τους είναι κοινός και
συγκεκριμένος. Θέλουν να βγάλουν από τη μέση κάθε εμπόδιο στην ψήφιση και την εφαρμογή της αντιλαϊκής τους πολιτικής. Θέλουν επίσης να δέσουν τα χέρια των σωματείων, για να λύσουν τα χέρια της εργοδοσίας να αλωνίζει στους χώρους δουλειάς. 

Το νομοσχέδιο συγκεκριμένα προβλέπει: 

· Κάθε συγκέντρωση πρέπει από τα πριν να έχει γνωστοποιηθεί στις αρχές ως προς τον τόπο, τη διάρκεια, τη διαδρομή ακόμα και το σκοπό της. Στερεί έτσι τη δυνατότητα σε ένα σωματείο να αντιδράσει άμεσα σε μια απόλυση, ένα ατύχημα κτλ δίνοντας πολύτιμο χρόνο στην εργοδοσία ή τον κρατικό μηχανισμό να προετοιμαστεί. 

· Δίνει τη δυνατότητα στην αστυνομία να απαγορεύει συγκεντρώσεις ανάλογα με τον όγκο της, το αν θα προκαλέσει κοινωνικά προβλήματα ή και το σκοπό της. Δηλαδή όχι μόνο όλες οι διαδηλώσεις μπορούν με αυτό το κριτήριο να απαγορευθούν, αλλά και για πρώτη φορά μπορεί να απαγορευθεί μια κινητοποίηση αν διαφωνεί ο κρατικός μηχανισμός με το σκοπό! 

· Επιβάλει να γνωστοποιείται υπεύθυνος συγκέντρωσης που θα διώκεται ποινικά αν συμβεί κάτι, που σημαίνει πως σε κάθε συγκέντρωση μπορούν να στέλνουν βαλτούς να προκαλέσουν οποιοδήποτε πρόβλημα για να διώκουν συνδικαλιστές. Επίσης θα καταζητούνται και θα διώκονται και όσοι συμμετέχουν σε συγκέντρωση που έχει απαγορευθεί , καθώς αυτό θεωρείται ιδιώνυμο αδίκημα. 

· Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις σε δημόσια κτήρια, δηλαδή εκεί που καταλήγουν σχεδόν όλες οι κινητοποιήσεις. 

Το νομοσχέδιο αυτό δεν αφορά μια μειοψηφία συνδικαλιστών αλλά το σύνολο των εργαζομένων και του λαού και αυτό αποδεικνύεται και στην περιοχή μας. Οι κινητοποιήσεις των ιδιωτικών υπαλλήλων για τις Κυριακές, των υγειονομικών, της ΛΑΡΚΟ, της ΕΛΜΕ, του ΖΟΥΡΑ, του Τσιμεντάδικου, των ρετσινάδων, θα είχαν βγει όλες παράνομες. 

Οι κινητοποιήσεις για την ανάκληση απολύσεων, για τις διακοπές ρεύματος στη ΔΕΗ, το ίδιο. Αλλά και οι κινητοποιήσεις, των συνταξιούχων, των συλλόγων γονέων, των σπουδαστών στα ΤΕΙ, των κατοίκων της Δίρφης και της Καρύστου για τις ανεμογεννήτριες. Όλες, με την κατάλληλη ερμηνεία παραβιάζουν διατάξεις του νομοσχεδίου. 

Είναι αισχρό ψέμα πως όλα γίνονται για να μπει τάξη, για να μη γίνονται επεισόδια, για να μην κλείνει η κυκλοφορία και τα μαγαζιά. Τόσα χρόνια δεν έχουν, περιέργως, σταματήσει τους λεγόμενους "μπαχαλακηδες," γιατί τους βολεύει, προφανώς, η δράση τους. 

Θα το κάνουν τώρα που με αυτό το ν/σ τους είναι και πιο χρήσιμοι; Τα μαγαζιά τα κλείνει η ανέχεια των εργαζομένων και όχι η πάλη ενάντια της. Άλλωστε και στην πόλη μας τα μαγαζιά στις λαϊκές γειτονιές και τα περίχωρα πλήττονται περισσότερο, αν και εκεί δε γίνονται καθόλου κινητοποιήσεις. 

Η ουρές των αυτοκινήτων στην περιοχή μας, όταν πηγαίνουν και γυρίζουν στη δουλειά τους οι εργαζόμενοι, οφείλονται στη έλλειψη έργων με κριτήριο της λαϊκές ανάγκες και όχι σε διαδηλώσεις που δε γίνονται, άλλωστε, ποτέ εκείνες τις ώρες. 

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ! 

Δε θα ανεχτούμε σιγή νεκροταφείου, όταν κατεδαφίζονται τα δικαιώματά μας. Είναι στο χέρι μας να τους εμποδίσουμε. Οι εργατικοί λαϊκοί αγώνες δεν καταργούνται με κανένα νόμο. Με την πάλη τους οι εργάτες επέβαλαν το δικαίωμα να αγωνίζονται, αντιμετωπίζοντας όποια δύναμη καταστολής στάλθηκε εναντίον τους. 

Να σημάνει παντού συναγερμός. Την Πέμπτη 9/7 βγαίνουμε στο δρόμο σε όλη τη χώρα. Όλα τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις και να ενημερώσουν τα μέλη τους. Δεν κάνουμε πίσω. 

Δε σκύβουμε το κεφάλι. Συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, στους χώρους δουλειάς και στους δρόμους. 

Ακυρώνουμε στην πράξη το νομοσχέδιο, υπερασπιζομαστε τους αγώνες μας 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...