Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Νομού Εύβοιας: Ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ είναι και δικός μας αγώνας»

Συνάδελφοι συναδέλφισσες, το σωματείο μας χαιρετίζει τον αποφασιστικό αγώνα που διεξάγετε όλο αυτό το διάστημα σα μια γροθιά ενάντια στις διαχρονικές επιδιώξεις αυτής αλλά και προηγούμενων κυβερνήσεων για το ξεπούλημα και την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ.

Την ίδια ώρα που το χρήμα ρέει άφθονο σε όλη την Ευρώπη για να ισχυροποιηθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι εν μέσω οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση ξεπουλά μία από τις πιο σημαντικές παραγωγικές μονάδες που θα
μπορούσε να ‘ναι στυλοβάτης, ναυαρχίδα της παραγωγής στην Ελλάδα. 

Χύνει δηλητήριο και λάσπη για τους εργαζόμενους και κρύβει την ουσία. Ότι δηλαδή οι κυβερνώντες διαχρονικά, όλοι θιασώτες του ανταγωνισμού και των νόμων της αγοράς αυτό που κάνουν είναι να ιδιωτικοποιούν τα κέρδη και να κρατικοποιούν τις ζημιές!


Και είναι πραγματικά τραγική ειρωνεία να χαρακτηρίζεται μη βιώσιμη η ΛΑΡΚΟ γιατί την υπερφόρτωσαν με πρόστιμα για υπέρογκες ενισχύσεις από το κράτος (που είναι και μέτοχός της) και γιατί η ΔΕΗ (παρότι μέτοχός της) τη χρεώνει με υπερδιπλάσιες τιμές ρεύματος! Πάει πολύ να μπαίνουν δίπλα- δίπλα τα χρυσά παιδιά της εργοδοσίας με τον εργατόκοσμο που παίζει κάθε μέρα τη ζωή του κορώνα γράμματα για ένα μεροκάματο προκειμένου να κολλά σε όλους η ρετσινιά του παρείσακτου! 

Μας γεμίζει θάρρος και αποφασιστικότητα το αγωνιστικό σας παράδειγμα καθώς παρά τα χτυπήματα που δέχεστε ήσασταν ο φάρος της απεργίας, της μάχης, της διεκδίκησης μέσα στην περίοδο της καραντίνας. με τους ατέλειωτους περιορισμούς στις δημόσιες συναθροίσεις τη στιγμή που στους χώρους δουλειάς στοιβαζόμασταν πολλές φορές ο ένας πάνω στον άλλο για να βγει η παραγωγή! 

Το συνδικάτο μας συμμετέχει στην κινητοποίηση στις 13 Ιούνη στην Αθήνα και καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο του μετάλλου να δώσουν το παρόν! 
  • να καταργηθεί ο νόμος της κυβέρνησης
  • ακύρωση όλων των αντεργατικών μέτρων της ειδικής διαχείρισης
  • εδώ και τώρα χρηματοδότηση από τα δεκάδες δις που δίνονται και σε άλλες επιχειρήσεις για τον εκσυγχρονισμό και την παραπέρα ανάπτυξη του εργοστασίου και των μεταλλείων, για άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας
  • για εξασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...