Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Εξιχνιάσθηκε ληστεία σε βάρος 80χρονης στις Κονίστρες

Εξιχνιάσθηκε άμεσα η χθεσινή ληστεία σε βάρος 80χρονης στο σπίτι της, στις Κονίστρες Ευβοίας - Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί για τη διάπραξη της ληστείας


και κατασχέθηκαν κουκούλες full face , μαχαίρια, σουγιάδες, κατσαβίδια, κυνηγετικό όπλο και πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων

Επιπλέον κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό που αποδόθηκε στην ηλικιωμένη και πληθώρα από ρολόγια χειρός, ο τρόπος κτήσης των οποίων
διερευνάται

Οι δύο συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές, για διάπραξη κλοπών και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Από το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης, εξιχνιάσθηκε άμεσα η ληστεία που διαπράχθηκε χθες (15-02-2020) μεταμεσονύχτιες ώρες, σε βάρος 80χρονης ημεδαπής στην οικία της, στις Κονίστρες Ευβοίας.

Στο πλαίσιο συντονισμένης και μεθοδικής έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 37 και 34 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστείας, κατά συναυτουργία και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες παραβίασαν μπαλκονόπορτα οικίας της ηλικιωμένης και εισήλθαν στο εσωτερικό της, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full face .

Ακολούθως, ακινητοποίησαν την 80χρονη, με την απειλή μαχαιριού και κατσαβιδιού και αφού ερεύνησαν τους χώρους της οικίας αφαίρεσαν χρήματα και διάφορα χρυσαφικά.

Πριν διαφύγουν, κλείδωσαν την ηλικιωμένη σε δωμάτιο της οικίας, έθραυσαν την συσκευή του κινητού της τηλέφωνου και κατέστρεψαν το καλώδιο του σταθερού τηλεφώνου.

Οι αστυνομικοί, κατά την ενδελεχή διερεύνηση της υπόθεσης, αξιοποίησαν κατάλληλα στοιχεία και πραγματοποίησαν νομότυπη έρευνα στην οικία των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • (2) κουκούλες, τύπου full face,
  • (3) μαχαίρια και (3) σουγιάδες,
  • κυνηγετικό όπλο και πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων,
  • (2) κατσαβίδια, (6) φανοί και ζεύγος γαντιών,
  • (18) ρολόγια χειρός, διαφορών μαρκών, ο τρόπος κτήσης των οποίων διερευνάται, καθώς και το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ που αποδόθηκε στην παθούσα.
Σημειώνεται, ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές, για διάπραξη κλοπών και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Μάλιστα, σε βάρος ενός εξ αυτών είχε επιβληθεί περιοριστικός όρος εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα Κύμης (το πρώτο 10ημερο εκάστου μηνός), δυνάμει Διάταξης του Ανακριτή Β’ Τμήματος του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους στη διάπραξη και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...