Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Η ΕΑΚΠ Στερεάς Ελλάδας για τα αποτελέσματα του ΔΣ της Ένωσης

Για τα αποτελέσματα του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Περιφ/ρειας Στερεάς Ελλάδας για την ενημέρωση - συζήτηση που έγινε,,, για την Πρόταση της Ε.Α.Κ.Π.

Την Τρίτη στις 21/1/2019 και ώρα 09:30 πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. της Ένωσής μας. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Στο 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορά την « Ενημέρωση για τρέχουσες εξελίξεις ( νομοσχέδιο αναδιοργάνωσης Π.Σ. ) » η

Ε.Α.Κ.Π. ζήτησε πληρέστερη ενημέρωση, μετά τον αποκλεισμό της από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψή που πραγματοποιήθηκε στις 14/1/2020, για τις ενέργειες και τις προτάσεις που κατέθεσε το προεδρείο. 

Οι εκπρόσωποι της παράταξης της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. που βρίσκονται στο τιμόνι του Προεδρείου αναφέρθηκαν και αναλώθηκαν πάνω στις θετικές εξελίξεις, κατά την άποψη τους, που αφορούν το βαθμολόγιο νιώθοντας δικαιωμένοι που επιτέλους άρθηκαν αδικίες ετών.

Για τα σοβαρά άρθρα του νομοσχεδίου ασχολήθηκαν επιδερμικά και είπαν ότι αυτά θα διευθετηθούν με τροποποιήσεις, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Σκοπός είναι, όπως μας είπαν, να περάσει το νομοσχέδιο και μας παρέπεμψαν στην πρόσφατη ανακοίνωσή τους, που αναφέρονται αναλυτικότερα. 

Είναι ενδεικτικό του συναινετικού κλίματος που υπάρχει, το γεγονός ότι οι συνάδελφοι που εκλέχτηκαν ως εκπρόσωποι της Ένωσής μας με το ψηφοδέλτιο της Α.Ε.Π.Π., την μεταλλαγμένη πρώην Π.Α.Σ.Κ.Π., στην τοποθέτηση που έκαναν επί του σοβαρού αυτού θέματος, δήλωσαν ότι βρίσκουν πολλά αρνητικά από τα άρθρα του νομοσχεδίου, παράλληλα όμως θεώρησαν θετική την εξέλιξη για το βαθμολόγιο. 

Ο εκπρόσωπος της Ε.Α.Κ.Π. περιέγραψε με σαφήνεια τις επιπτώσεις από την ψήφιση του νομοσχεδίου και ανάδειξε τα βασικότερα προβλήματα που θα προκύψουν για όλους τους πυροσβέστες, τα οποία είναι: 

1. Καταργείται το αμετάθετο από την πόλη συμφερόντων. Καταργείται το αποκλειστικό κριτήριο της σειράς αρχαιότητας που ισχύει μέχρι σήμερα δηλαδή ξεσπίτωμα με μόρια με μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετακινήσεις. 

2. Η κατανομή της υπηρετούσας δύναμης θα γίνεται με απόφαση Αρχηγού με αξιολογικά όμως κριτήρια που θα συνδέονται εκτός των άλλων και με την επιχειρησιακή δραστηριότητα της κάθε υπηρεσίας και όχι για ίδιας τάξης υπηρεσίες ίδια δύναμη. Αυτή η αλλαγή στην κατανομή, σε συνδυασμό και με την επικείμενη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, δηλαδή το κλείσιμο, την συγχώνευση ή την υποβάθμιση τους, με απόφαση του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ και την δημιουργία υπηρεσιών στα υπό ιδιωτικοποίηση λιμάνια της χώρας και τις εγκαταστάσεις δικτύων μεταφοράς ενέργειας, θα προκαλέσουν μαζικές μεταθέσεις από Π.Υ. και Π.Κ. προς πάσα κατεύθυνση. 

3. Οι αρμοδιότητες του Π.Σ. θα καθορίζονται και θα αφαιρούνται με αποφάσεις του Υπουργού ΠΡΟ. ΠΟ η με ότι σημαίνει αυτό για την ευκολία να φορτώνεται το Π.Σ. ανά πάσα στιγμή αρμοδιότητες άλλων φορέων όπως π.χ. αυτό που έγινε με τους οδηγούς του Π.Σ. που μπορούν να οδηγούν τα οχήματα των Κέντρων Υγείας ( Άρθρο 75 ) . 

4. Η ενίσχυση της στρατιωτικοποιημένης δομής του Π.Σ. με την οπλοφορία των ανακριτικών υπαλλήλων ως υφιστάμενη κατάσταση και όχι ως δυνητική που ίσχυε μέχρι τώρα. 

5. Οι γενικές επιφυλακές καθιερώνονται με τα στάδια επικινδυνότητας. 

6. Η σύσταση πολλών θέσεων ανωτάτων αξιωματικών, είναι σε πλήρη αντίθεση με τη συνολική οργανική δύναμη του μόνιμου προσωπικού. 

7. Η συνεργασία της υπηρεσίας μας με τη EUROPOL ( Ευρωπαϊκή Αστυνομία ), η διασύνδεσή της με το ΝΑΤΟ ( μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ) αλλά και άλλους αντίστοιχους διεθνείς οργανισμούς. 

8. Η παροχή υπηρεσιών και μέσων του Π.Σ. προς τρίτους, φορείς δημοσίου και επιχειρηματικούς ομίλους έναντι ανταλλάγματος με τιμολογιακή χρονοχρέωση ή με αποπληρωμή σε είδος δηλαδή δωρεές ( Άρθρο 75 ) . 

9. Η αξιολόγηση θα χρησιμοποιηθεί αρχικά ως μέσο χειραγώγησης των Αξιωματικών του Π.Σ. και την προσαρμογή τους στην εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και θέτουν τα θεμέλια για έξοδο από το σώμα σε περίπτωση δυσμενούς αξιολόγησης ως «μη ικανοποιητική » ή παραμονή στον ίδιο βαθμό για τρείς φορές, από τον Βαθμό του Ανθυποπυραγού μέχρι και την Ανώτατη βαθμίδα, μέσα από το θολό και με πολλές ερμηνείες αξιολογικό πλαίσιο. ( Άρθρα 126 , 141 ). 

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών μέσο του εκπροσώπου της, τόνισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν φτιασιδώνεται, πρέπει να αποσυρθεί και πρότεινε να παρθεί απόφαση για άμεση παρέμβαση ΜΕ ΕΝΣΤΟΛΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ για να μπει φρένο στην ψήφισή του. 

Για ακόμη μία φορά όμως στο άκουσμα των κινητοποιήσεων το προεδρείο της Δ.Α.Κ.Υ.Π.Σ. αντέδρασε αρνητικά, λες και τους χτύπησε υψηλή τάση ηλεκτρικού ρεύματος και οι εκλεγμένοι της Α.Ε.Π.Π. κουβέντα δεν έβγαλαν στην πρόταση της Ε.Α.Κ.Π., πράγμα που δηλώνει σύμπνοια, συμβιβασμό και συμφωνία. 

Δεν έχουν διάθεση για σύγκρουση με την εφαρμοζόμενη και συνεχιζόμενη κυβερνητική πολιτική, δεν είναι διατεθειμένοι να γίνει άμεσα οποιαδήποτε αντίδραση από την Ένωση για κινητοποιήσεις. 

Επιλέγουν να βάζουν πλάτη για να περάσουν τα νέα μέτρα αναίμακτα για την κυβέρνηση, να κατευνάσουν τις όποιες αντιδράσεις δημιουργηθούν στις τάξεις των εργαζομένων του Π.Σ. 

Η Ε.Α.Κ.Π. τονίζει ότι όλοι οι πυροσβέστες μόνιμοι, πενταετής, εποχικοί πλήτονται από αυτό το νομοσχέδιο. Δεν πρέπει να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια, θα πρέπει να συστρατευθούν με τις θέσεις τις, να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ που θα πραγματοποιήσει στο επόμενο διάστημα. 

Το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Κ.Π. μετά το πέρας του Δ.Σ., πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Χαλκίδας και Π.Κ. Αλιβερίου και στο επόμενο διάστημα κλιμάκιο της Ε.Α.Κ.Π. θα συνομιλήσει με τους συναδέλφους και των υπολοίπων Π.Υ. και Π.Κ. της περιφέρειας για τα ζητήματα που συζητήθηκαν στο Δ.Σ. της Ένωσης και τις γενικότερες εξελίξεις. 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...