Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποδομές στην Εύβοια


Σαράντα πέντε μάστοροι κι εξήντα μαθητάδες γιοφύρι εθεμέλιωναν στης Άρτας το ποτάμι. Ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν. Μοιριολογούν οι μάστοροι και κλαιν οι μαθητάδες: "Αλοίμονο στούς κόπους μας, κρίμα στις δούλεψές μας, ολημερίς να χτίζουμε το βράδυ να γκρεμιέται."

Ο νομός Εύβοιας, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο απανωτών φυσικών καταστροφών, λόγω της κλιματικής αλλαγής, που έχουν δώσει στις ανύπαρκτες, ασυντήρητες και ταλαιπωρημένες και

απαρχαιωμένες υποδομές της, το τελειωτικό χτύπημα, λόγω της έλλειψης σχεδιασμού, κακοτεχνιών και ελλιπούς συντήρησης, όπως τα φαινόμενα που συμβαίνουν σε Βόρεια και Νότια Εύβοια, με τις κατολισθήσεις στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, που τις αποκόβουν από το διοικητικό και οικονομικό κέντρο του νομού . 


Είναι περίεργο, ενώ συμμετέχουμε ισότιμα στα φορολογικά έσοδα του κράτους, όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, να αντιμετωπιζόμαστε ως πολίτες β΄ κατηγορίας και να μην απολαμβάνουμε, ούτε τα στοιχειώδη αγαθά. 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, καθ΄ ύλη αρμόδια για τα περιφερειακά έργα (όπως ο περιφερειακός δρόμος Στόμιο- Πλατάνα – Λιμάνι Κύμης και Χαλκίδας - Αιδηψού) χρόνια τώρα, από την εποχή του Γόνου, αδιαφορούν επί της ουσίας, αλλά η επικοινωνία και η κοροϊδία καλά κρατεί. 

Αλλά και οι Δήμοι της Πολιτικής συνεργασίας με την Περιφερειακή Αρχή, δεν αξιοποίησαν όλα τα μέσα και τους τρόπους που είχαν και έχουν στην διάθεση τους, να πιέσουν για την λύση των προβλημάτων των πολιτών τους. 

Θα πρέπει οι αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να σχεδιάσουν ολιστικά και με σοβαρότητα τα έργα υποδομής, να αντλήσουν κονδύλια, τόσο από την Κεντρική Κυβέρνηση (ΠΔΕ), όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΣΠΑ, Ταμείο Συνοχής Ευρ. Τράπεζα Επενδύσεων), προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από άκρου εις άκρον στην Εύβοια. 

Ας διερευνηθεί ακόμα η δυνατότητα να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να μπορέσουν να αντληθούν πόροι που θα χρηματοδοτήσουν τις επισκευές, τουλάχιστον, των ελάχιστων έργων υποδομής, που καταρρέουν. 

Και για να σταματήσει πια η κατασπατάληση πόρων, που γίνονται κυρίως με κριτήρια πελατειακά, θα πρέπει ότι γίνεται από δω και πέρα, να γίνεται βάσει μελετών, με ολιστικό σχέδιο και όχι αποσπασματικά με απευθείας αναθέσεις, στο πόδι, χωρίς κανένα προγραμματισμό και χρονοδιάγραμμα. 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώνει την φωνή της με αυτές των πολιτών της Εύβοιας, ζητώντας επιτέλους να αντιμετωπίσουν την Εύβοια και τους κατοίκους της, ως ισότιμους πολίτες και να απολαύσουμε υποδομές (οδικούς άξονες, γέφυρες, λιμάνια κ.α) όπως χαίρουν άλλοι πολίτες σε άλλες περιοχές αυτής της χώρας. 

Να βοηθηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση απ΄ όλες τις δυνάμεις της Τ.Α., του κοινοβουλίου, του ευρωκοινοβουλίου και όπου αλλού είναι απαραίτητο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...