Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου στο Αστεροσκοπείο Αθηνών και στο Εκθεσιακό Πάρκο Περιστερίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρύστου στο Αστεροσκοπείο Αθηνών και στο Εκθεσιακό Πάρκο Περιστερίου, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ΄ & Δ΄ τάξεων παρακολούθησαν την πολύ όμορφη έκθεση με θέμα: "Οι άθλοι του Ηρακλή". Τα πολύ πλούσια εκθέματα και ο βιωματικός ρόλος της έκθεσης, μέσα από την ίδια τη συμμετοχή των παιδιών με κινήσεις, έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στη μέρα μας.

Αφού εμπεδώσαμε βιωματικά τα όσα μάθαμε στο μάθημα της ιστορίας, ταξιδέψαμε ως την Πεντέλη, όπου ήρθαμε σε επαφή με το ηλιακό μας σύστημα και μάθαμε πώς γίνεται η παρατήρηση των άστρων και των
πλανητών.

Αυτό το τελευταίο κομμάτι της παρατήρησης ήταν που μάλλον θα μας μείνει αξέχαστο, καθώς ανεβήκαμε, κατεβήκαμε, ανοίξαμε και κλείσαμε τον θόλο και γνωρίσαμε πώς περιστρέφεται το τηλεσκόπιο του αστεροσκοπείου με ιστορία 150 χρόνων!

Η επίσκεψή μας στο αστεροσκοπείο, αποτελεί μια πρώτη γνωριμία με το πλανητικό μας σύστημα που θα συνεχιστεί με το πρόγραμμα αστρονομίας και θα πραγματοποιηθεί φέτος στο σχολείο μας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και δύο εξειδικευμένους επιστήμονες από το αστεροσκοπείο Αθηνών, που εκπονούν παρόμοια προγράμματα σε παιδιά ιδιωτικών και δημόσιων σχολικών συγκροτημάτων.

Υπεύθυνος καθοδήγησης του προγράμματος θα είναι ο Δρ. Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών κύριος Αντώνιος Αντωνίου. Ταυτόχρονα, το σχολείο μας θα εξοπλιστεί με υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο το οποίο πέρα από τη φετινή του χρησιμότητα, θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια μαθητών-τριών και εκπαιδευτικών, ώστε να παρακολουθούν τον αστρικό κόσμο διαχρονικά.

Οι φωτογραφίες των μαθητών και μαθητριών έχουν ανέβει ύστερα από έγκριση και υπογραφή των γονέων-κηδεμόνων.










Δεύτερο Δημοτικό Καρύστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...