Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου

Σημαντικές παρεμβάσεις έκανε η Δημοτική Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κούλα Βρανά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Καρύστου την Παρασκευή 21 Ιούνη για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στο Δήμο και για την ανάγκη απαγόρευσης της διέλευσης βαρέων οχημάτων από την πόλη της Καρύστου.

Α) Για τη στήριξη των συμβασιούχων - παρατασιούχων εργαζόμενων στο
Δήμο Καρύστου. 


Δύο χρόνια μετά τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στους Δήμους και την νίκη τους τότε να μην απολυθούν συνεχίζεται από την Κυβέρνηση ο εμπαιγμός τους. 

Έτσι, βρίσκονται σε διαδικασία συνεχών παρατάσεων της σύμβασης με δικαστική εντολή. Σε αυτή τη διαδικασία ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο να επιβεβαιώσει πως οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου. 

Η Κούλα Βρανά υπερψήφισε το αίτημα των εργαζομένων που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και στην τοποθέτησή της τόνισε πως: «όχι μόνο οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες του Δήμου, αλλά είναι αναγκαία η πρόσληψη πολλών περισσότερων ακόμη, με μόνιμες θέσεις εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων του Δήμου μας». 

Τόνισε επίσης πως «το μόνο που μπορεί να "εξασφαλίσει" τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων είναι η πάλη τους ενάντια στην πολιτική που απογυμνώνει τους δήμους από μόνιμο προσωπικό και οδηγεί τους εργαζόμενους σε συνεχή εργασιακή περιπλάνηση και ανασφάλεια».

Υπενθύμισε πως «το ΚΚΕ στην πρόσφατη διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος έθεσε προς ψήφιση για αναθεώρηση το άρθρο 103 που απαγορεύει στο δημόσιο τη μετατροπή συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Πρόταση που δεν υπερψήφισε κανένα άλλο κόμμα!» 

Β) Για την απαγόρευση διέλευσης φορτηγών και βαρέων οχημάτων από την πόλη της Καρύστου. 

Η Κούλα Βρανά έθεσε ως έκτακτο θέμα την ανάγκη λήψης απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για την απαγόρευση διέλευσης φορτηγών και βαρέων οχημάτων από την πόλη της Καρύστου με το παρακάτω ψήφισμα: 

«Ήδη βρισκόμαστε στα τέλη Ιούνη δηλαδή μέσα στην θερινή και τουριστική για την περιοχή μας περίοδο, που σημαίνει πως η κίνηση τόσο οχημάτων όσο και πεζών στην πόλη της Καρύστου όπως και στην υπόλοιπη περιοχή αυξάνεται συνεχώς. 

Η διέλευση βαρέων οχημάτων (φορτηγά που μεταφέρουν δομικά υλικά, ανυψωτικά μηχανήματα, μπετονιέρες κλπ) κυρίως για τα έργα εγκατάστασης αιολικών πάρκων δε μπορεί να συμβιβαστεί με την αύξηση της κίνησης στην Κάρυστο. 

Σε πολλές περιπτώσεις δημιουργεί μποτιλιάρισμα, αυξάνει τους κινδύνους ατυχήματος και έχει ήδη δημιουργήσει ζημιές σε πρόσφατα ασφαλτοστρωμένους δρόμους. 

Για τους παραπάνω λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τη διέλευση φορτηγών και βαρέων οχημάτων από την πόλη της Καρύστου.

Συγκεκριμένα: 

1) Για την παράκαμψη της πόλης της Καρύστου να χρησιμοποιείται ο περιφερειακός της Καρύστου (S/M Κρητικός με Νεκροταφείο Καρύστου) με όριο ταχύτητας τα 30χλμ/ώρα. 

2) Να τοποθετηθεί άμεσα σήμανση που να επισημαίνει την απαγόρευση και να υποδεικνύει στους οδηγούς φορτηγών και βαρέων οχημάτων την παραπάνω διαδρομή

3) Για την απαραίτητη διέλευση φορτηγών (πχ εφοδιασμός καταστημάτων, οικοδομικές εργασίες εντός της Καρύστου κλπ) να χορηγείται ειδική άδεια από τις υπηρεσίες του Δήμου Καρύστου, μετά από αίτηση των ενδιαφερόμενων, για συγκεκριμένες μέρες και ώρες διέλευσης ή για χρονικό διάστημα που να μην υπερβαίνει τη μία βδομάδα. 

Η απόφαση αυτή να μπει σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατό και οπωσδήποτε ως τις 15 Ιούλη». 

Ο Δήμαρχος κ. Ραβιόλος, παρά το ότι παραδέχθηκε πως το ψήφισμα κινείται σε σωστή κατεύθυνση, ισχυρίσθηκε πως θα διαμαρτύρονται για τη σκόνη οι κάτοικοι γύρω από τον περιφερειακό της Καρύστου καθώς ακόμη σημαντικό μέρος του είναι χωματόδρομος. 

Η Κούλα Βρανά τόνισε πως πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η ασφαλτόστρωση και να προχωρήσει η υλοποίηση του ψηφίσματος πριν φτάσουμε στον Αύγουστο! 

Το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης εγκρίθηκε τελικά ομόφωνα με την επισήμανση να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση του περιφερειακού. Βέβαια επειδή την ασφαλτόστρωση την πραγματοποιεί εταιρία εγκατάστασης αιολικών πάρκων και όχι ο Δήμος επισημαίνουμε πως θα πρέπει ο Δήμος με κάθε μέσο να πιέσει ώστε όντως να ολοκληρωθεί άμεσα. 

Η Δημοτική Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης 
Κούλα Βρανά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...