Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ χάθηκαν αναπτυξιακές ευκαιρίες στην Εύβοια

Με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ χάθηκαν αναπτυξιακές ευκαιρίες στην Εύβοια. Το Λιμάνι της Κύμης είναι παράδειγμα υποβάθμισης

Τις σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης που έχασε η Εύβοια ως συνέπεια της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον
δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε.


Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Λιμάνι της Κύμης ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε, ότι είναι ένα παράδειγμα εξόχως χαρακτηριστικό του τι έχει γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αφού πρόκειται για ένα σύγχρονο, καινούργιο και μεγάλο λιμάνι, το οποίο ολοκληρώθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά με πολύ μεγάλη προσπάθεια στα δυσκολότερα χρόνια της κρίσης και που δυστυχώς τα τελευταία 4,5 τελευταία χρόνια όχι μόνο δεν αξιοποιείται, αλλά απαξιώνεται.

Ο Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση που αφορά σε ζητήματα αξιοκρατίας και του πόσο σημαντικό είναι να επιλέγονται τελικά τα κατάλληλα πρόσωπα με τα απαραίτητα προσόντα σε καίριες θέσεις, όπως για παράδειγμα στον Οργανισμό Λιμένων Ευβοίας, τόνισε: 

«Στον Οργανισμό Λιμένων Ευβοίας τοποθετήσαν στη θέση του προέδρου υποψήφιο, που ενώ βάσει του διαγωνισμού θα έπρεπε να έχει τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών, είχε μόνο – όπως είχε δηλώσει ο ίδιος – απλά μεταπτυχιακές σπουδές ενός εξαμήνου δια αλληλογραφίας σε Πανεπιστήμιο της Κύπρου. 

Επίσης, ο υπεύθυνος ασφαλείας Λιμένων είναι ένας δημοσιογράφος, αλλά σαφέστατα υπάρχουν προϋποθέσεις και προσόντα που θα πρέπει να έχει κάποιος για να είναι στη θέση του υπεύθυνου ασφαλείας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι οι τοποθετήσεις θα γίνονται βάσει αυστηρής αξιολόγησης των προσόντων και των βιογραφικών. Το να επιλέγεις τους δικούς σου που δεν έχουν σχέση με το συγκεκριμένο αντικείμενο είναι μία απόφαση με πολύ μεγάλο πολιτικό κόστος από το να επιλέξεις τους σωστούς. 

Αυτή την πολιτική θα ακολουθήσουμε, οι καλύτεροι στην κατάλληλη θέση».

Σε αυτό το πλαίσιο η περίπτωση του Λιμανιού της Κύμης αποτελεί παράδειγμα ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να αξιοποιήσει κάθε αναπτυξιακή ευκαιρία. «Μπορούμε – πρόσθεσε- εκ του αποτελέσματος να κρίνουμε. 

Θα έπρεπε το Λιμάνι της Κύμης να είναι η πύλη προς το Βόρειο Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα , είναι το κοντινότερο λιμάνι στα Δαρδανέλλια, του κεντρικού ελλαδικού κορμού και όμως δεν έχει προσελκύσει κανένα πλοίο και δεν έγινε καμία κίνηση για την ανάπτυξη αυτού του σύγχρονου Λιμανιού. 

Κατασκευάστηκε από το υστέρημα των Ελλήνων στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και αντί να είναι ευκαιρία ανάπτυξης είναι παράδειγμα υποβάθμισης. Όλα αυτά πρέπει ν’ αλλάξουν».

Ο Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας και σε επισημάνσεις ακροατών αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα του οδικού δικτύου, υπογραμμίζοντας:

«Το μεγάλο ζήτημα για να αξιοποιηθεί το λιμάνι και για να κερδίσουν τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, γιατί θα είναι και για τη Λέσβο και για τη Χίο και για τη Λήμνο πολύ καλύτερη και φθηνότερη η τροφοδοσία μέσω του Λιμανιού της Κύμης, είναι ο δρόμος. 

Μέχρι το 2012 η Εύβοια ήταν εκτός Ευρώπης, γιατί η κυβέρνηση Σημίτη δεν είχε εντάξει ούτε ένα χλμ δρόμου στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών για να χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους. Αυτό το αλλάξαμε με τη βοήθεια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το 2013 οπότε με παρέμβασή μας στο Ευρωκοινοβούλιο εντάχθηκε η Εύβοια στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος αρχηγός που έχει διασχίσει την Εύβοια οδικώς από άκρη σε άκρη. Είχαμε έρθει και στο Λιμάνι της Κύμης, οπότε διαπίστωσε πόσο σημαντικό είναι να αποκτήσει ένα σωστό δρόμο για να διευκολύνεται η κίνηση. 

Ήδη πέραν των προγραμματισμένων παρακάμψεων στο Βασιλικό και την Αμάρυνθο με τον νέο Περιφερειάρχη, Φάνη Σπανό σχεδιάζονται δυο παρακάμεις στα Λέπουρα και το Αυλωνάρι που θα κάνουν πιο εύκολη την πρόσβαση. 

Είναι πολύ θετικό το ότι ο επόμενος πρωθυπουργός έχει γνώση του ζητήματος από πρώτο χέρι και εκτός αυτού είδε τι ευκαιρίες ανάπτυξης χάνονται. 

Το οδικό δίκτυο και ο δρόμος Χαλκίδα-Κύμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...