Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Χαλκίδα

Στην ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας χαιρέτησε όλους τους φίλους που συμπορεύτηκαν με το ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές και τους κάλεσε μαζικά, να δώσουμε τη μάχη των βουλευτικών στις 7 Ιούλη, για να φτάσει το αγωνιστικό μήνυμα του ΚΚΕ παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε όλες τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες της περιοχής.

Επίσης κάλεσε όλους αυτούς που προβληματίστηκαν αλλά με «βαριά καρδιά» ψήφισαν τα κόμματα που τους απογοήτευσαν, να συμπαραταχθούν τώρα με το ΚΚΕ για να πιάσει τόπο η

ψήφος τους. 


Να γυρίσουν την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ που τους πρόδωσε, που υμνεί τον ΑμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό, που ξέπλυνε και ανέστησε την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που συκοφάντησε τις αγωνιστικές παραδόσεις της αριστεράς, που ταύτισε και σπίλωσε την έννοια της προόδου με την αντιλαϊκή του πολιτική, που έφτασε στο σημείο να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία, που είναι δεσμευμένος με την μνημονιακή πολιτική, τις αποφάσεις της ΕΕ, τη στρατηγική του κεφαλαίου. 

Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου, που ψήφισαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, αλλά δεν δίνουν άφεση αμαρτιών στην αντιλαϊκή πολιτική που τσάκισε τα εργατικά -λαϊκά δικαιώματα και γνωρίζουν ότι αυτά τα κόμματα δεν πρόκειται ν΄ αλλάξουν. 

Όπως επισήμανε στην ομιλία του σ’ αυτές τις εκλογές δεν κρίνεται ποια θα είναι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ. Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται πόσο πιο δυνατός θα βγει ο λαός την επόμενη μέρα. Πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσει η αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα και η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας. 

Να εμπιστευτούν το ΚΚΕ οι νέοι και οι νέες που γνώρισαν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ από το σχολείο, το ΤΕΙ, την κατάρτιση, τη μαθητεία, το χώρο δουλειάς, τη γειτονιά. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική ψήφος για τη νεολαία, η μόνη πραγματικά ριζοσπαστική και ανατρεπτική. 

Ταυτόχρονα ο Γιώργος Μαρίνος έκανε ειδικό κάλεσμα σε αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν τον Μάη, να πάρουν την απόφαση καθώς η αποχή δεν είναι λύση. Να κάνουν την αγανάκτηση τους ενεργητική συμμετοχή, για ισχυρό ΚΚΕ. 

Πιο συγκεκριμένα στην ομιλία του ανέφερε: 

«Αποδείχθηκε στην πράξη ότι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα κόμματα των μνημονίων και των εκατοντάδων μνημονιακών νόμων, των σκληρών μέτρων που μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις, φόρτωσαν στο λαό αβάσταχτα φορολογικά βάρη, είναι υπεύθυνοι για τα χάλια στην υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, τις τραγικές ελλείψεις στις αναγκαίες υποδομές,έστιψαν τους μικρούς επαγγελματίες, ξεκλήρισαν την αγροτιά. 

Να μην υποχωρήσει κανείς στο λεγόμενο «μικρότερο κακό». Κάθε υποχώρηση έχει μεγάλο κόστος, δίνει δύναμη στον αντίπαλο των εργαζομένων, στην πλουτοκρατία, στα αφεντικά, αδυνατίζει την εργατική -λαϊκή πάλη. Το μικρότερο κακό γίνεται συνεχώς πιο μεγάλο , στοιχίζει πολύ ακριβά. 

Η «μεταμνημονιακή εποχή» και η «δίκαιη ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ, η «βιώσιμη ανάπτυξη» της ΝΔ είναι παραμύθια της Χαλιμάς που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες και τις αγωνίες των εργαζομένων και της νεολαίας. 

Τα διλήμματα «πολιτική αλλαγή και σταθερότητα», που προβάλλει η ΝΔ, και «πρόοδος ή παλινόρθωση της συντήρησης», που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάλπικα, 

Τα κόμματα αυτά εκφράζουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου η ανάπτυξη τους είναι υποταγμένη στα κέρδη των λίγων, των καπιταλιστών είναι ενάντια στις λαϊκές ανάγκες, στις ανάγκες των πολλών. 

Η ανάπτυξη τους έφερε την καπιταλιστική κρίση και γεννά τους όρους για την επόμενη. 

Το παράδειγμα της ανάπτυξής τους φαίνεται με τα πιο μελανά χρώματα στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Δείχνει ότι η δημόσια υγεία είναι διάτρητη, ότι τόσα χρόνια δουλεύουν για τα μεγάλα συμφέροντα. Τα ΚΥ της περιοχής είναι γυμνά, ορισμένα δεν μπορούν να κάνουν ούτε εξετάσεις αίματος. 

Στο νοσοκομείο της Χαλκίδας υπάρχουν 265 κενές θέσεις. 37 γιατροί, 55 νοσηλευτές, δεκάδες κενές θέσεις σε παραϊατρικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό. Έτσι μετράνε την υγεία του λαού και είναι κριτήριο ψήφου για τον κάθε και την κάθε μια η διαρκής πάλη του ΚΚΕ για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με καλά στελεχωμένα και πλήρως εξοπλισμένα Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία.

Ταυτόχρονα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στήνουν δήθεν καυγά για την 7ήμερη εργασία, για την εργατική νομοθεσία, για το ασφαλιστικό ενώ και οι δύο έχουν δεσμευτεί στην ΕΕ. 

Με την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση στη βιομηχανική ζώνη σημαδεύεται από την εκμετάλλευση, την εργοδοτική τρομοκρατία, τα πολυάριθμα εργατικά ατυχήματα –εγκλήματα, την καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων.Με την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ βιώνουν οι εργαζόμενοι τα οδυνηρά ωράρια και τις συνέπειες της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, 

Όλοι μαζί ξέσχισαν την κοινωνική ασφάλιση, μαζί με την ΕΕ αποφάσισαν για την μείωση των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, ψήφισαν τα Επαγγελματικά Ασφαλιστικά Ταμεία, την επέκταση και ενίσχυση των ομίλων της ιδιωτικής ασφάλισης. 

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ πλασάρουν διάφορες παραλλαγές του ίδιου αντιλαϊκού - αντιδραστικού «σχεδίου». Τα κυβερνητικά τους προγράμματα περιλαμβάνουν τους εφαρμοστικούς νόμους των 3 μνημονίων, τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, που βαφτίζονται «μεταρρυθμίσεις», τις επικίνδυνες δεσμεύσεις με τη συμμετοχή της χώρας σε ΝΑΤΟ - ΕΕ. 

Αυτή είναι η δική τους επόμενη μέρα. Αυτά περιέχουν οι εκθέσεις της ΕΕ, αυτά θέλουν οι αγορές και οι επενδυτές και όλοι τους έχουν δεσμευτεί σε αυτό το σχέδιο. 

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία να πούνε το μεγάλο ΟΧΙ , να καταδικάσουν αυτή τη λογική της υποταγής που τους πάει συνεχώς πιο πίσω. 

Ταυτόχρονα καλούμε το λαό σε επαγρύπνηση ! Η λεγόμενη “γεωστρατηγική αναβάθμιση” που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου είναι η άλλη όψη της καπιταλιστικής ανάπτυξης κι αυτό σημαίνει μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στους ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται στην ευρύτερη περιοχή. 

Η Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο βράζουν. Το γεωτρύπανο Πορθητής τρυπάει στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Η Τουρκική αστική τάξη διεκδικεί έλεγχο των υδρογονανθράκων στην περιοχή, στοχεύει στο Καστελόριζο και σε άλλα ελληνικά νησιά, παραβιάζει συστηματικά τον ελληνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο, αμφισβητεί τα σύνορα. 

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει θερμό επεισόδιο, αυτό δείχνει η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ , και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έγινε σημαιοφόρος του ΕυρωΑτλαντικού ιμπεριαλισμού, γέμισε την Ελλάδα Αμερικάνικες στρατιωτικές βάσεις, στοχοποιεί τη χώρα και βάζει το λαό σε μεγάλες περιπέτειες. Αυτή η πολιτική έφερε την αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών. 

Αυτή η πολιτική φέρνει νέους μεγάλους κινδύνους για το Αιγαίο και το Κυπριακό, στη λογική της «συνδιαχείρισης», που προωθούν το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ. Φέρνει μεγάλους κινδύνους για τους λαούς στην περιοχή, πιο γενικευμένες πολεμικές συρράξεις. 

Είναι πολύ μεγάλο ψέμα ότι αν η Ελλάδα είναι το «καλό παιδί των ιμπεριαλιστών», τότε θα προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, θα έχει ειρήνη και ασφάλεια. Η πείρα διδάσκει. 

Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 έγινε από ΝΑΤΟική χώρα και η 45 χρονη κατοχή και η επιθετικότητα της Τουρκίας καλύπτεται χρόνια από τις ΗΠΑ , το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, παζαρεύουν μαζί της και επιδιώκουν να μείνει στη «Δύση» , να την τραβήξουν από τη Ρωσία γιατί έχουν κοινά συμφέροντα. 

Την αντιμετωπίζουν ως στρατηγικό σύμμαχο και …όταν φτάνει η κατάσταση στο απροχώρητο κάνουν δύο –τρεις δηλώσεις “ευχολόγιο” , όπως η προχθεσινή ανακοίνωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και το παζάρι συνεχίζεται ! 

Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι «ενδοτισμός και συνδιαχείριση» ή «σκληρή πυγμή και λεονταρισμοί» από την άλλη. Και τα δύο είναι εξίσου επικίνδυνα κι αποπροσανατολιστικά! 

Το ερώτημα είναι αν θα εξακολουθεί η εξωτερική πολιτική, τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, να είναι «πεδίο» διαμάχης για τα κέρδη μιας χούφτας μεγάλων επιχειρηματιών και τις διεθνείς συμμαχίες τους ή αν θα δυναμώσει η πάλη για τον απεγκλωβισμό από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, μέχρι την ανατροπή, την αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες, που κατά την εκτίμησή μας μπορεί να επιβάλλει ο εργαζόμενος λαός με την εξουσία του, ώστε να ζουν οι γειτονικοί λαοί με ασφάλεια και ειρήνη. 

Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι, 

Τη συντηρητική πολιτική, που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να την αντιπαλέψουν κόμματα που δοκιμάστηκαν σε κυβερνητικές θέσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα βρίσκονται ή αύριο θα βρεθούν στο ρόλο της αντιπολίτευσης, ακολουθώντας «δεξιές» πολιτικές, ακόμα και με τη μάσκα της «αριστεράς» και της «προόδου». 

Δεν μπορούν αυτά τα κόμματα να οργανώσουν και να προωθήσουν στο ελάχιστο τον αγώνα και τις διεκδικήσεις του λαού και μέσα στη Βουλή και κυρίως έξω από αυτήν, εκεί όπου όλα τελικά κρίνονται. 

Δε μπορούν, απέναντι σε μια πιθανή κυβέρνηση Μητσοτάκη την επόμενη ημέρα, να είναι φιλολαϊκή αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που δοκιμάστηκαν και έψησαν τους εργαζόμενους. Ούτε τα κόμματα μιας χρήσης όπως ο Βελόπουλος της “Ελληνικής Λύσης” ή ο Βαρουφάκης του «Μέρα 25» που είναι ένας από τους αρχιτέκτονες του 3ου μνημονίου που έκαψε το λαό μας. Το σύστημα αξιοποιεί τα κόμματα μιας χρήσης σαν αναχώματα, αρπάζουν και καταθέτουν τη λαϊκή ψήφο στην αντιλαϊκή πολιτική, κάνουν τη ζημιά και στην πορεία εξαφανίζονται. 

Η απομόνωση της εγκληματικής ναζιστικής “Χρυσής Αυγής” από ευρύτερα λαϊκά στρώματα πρέπει να συνεχιστεί ακόμα περισσότερο και μπροστά στις εθνικές εκλογές. Ο ελληνικός λαός και η νεολαία να πετάξουν έξω από τη Βουλή τη ναζιστική δολοφονική συμμορία. Η μάχη για την απομόνωση των ναζιστών μπορεί να δοθεί με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, με την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στην Εύβοια. 

Το ΚΚΕ αντιπάλεψε τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, οργάνωσε και στήριξε τους εργατικούς –λαϊκούς αγώνες. Είναι ο πραγματικός αντίπαλος του σημερινού δρόμου των μονοπωλίων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που υπηρετούν τα άλλα κόμματα, ανεξάρτητα από τις όποιες επιμέρους διαφορές τους. 

Είναι το Κόμμα που στέκεται και θα σταθεί δίπλα στον άνεργο, στον απολυμένο, στον βιοπαλαιστή, στον επαγγελματία, στον επιστήμονα, στον αγρότη, στη νεολαία, στον συνταξιούχο, σε εκείνους που βρίσκονται υπό την απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. Στέκεται μπροστά για κάθε εργατικό- λαϊκό αίτημα για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, δωρεάν αναβαθμισμένες κοινωνικές παροχές, σταθερή δουλειά με δικαιώματα. 

Το ΚΚΕ συνέβαλε στην μαζική, οργανωμένη πάλη για όλα τα προβλήματα της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των επαγγελματιών, των ΑΜΕΑ, των πολυτέκνων, των συνταξιούχων, της νεολαίας. Μαζί με κάθε κλάδο που αγωνίζεται, μαζί με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ για να ματαιώσουμε κάθε αντεργατικό σχέδιο, μαζί με τους εργαζόμενους στο λευκό κρέας, με όλους τους εργάτες και τις εργάτριες. 

Το ΚΚΕ διεκδικεί να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, αλλά και για να έχουν όλοι και όλες εργασία ικανή να εξασφαλίσει ζωή με ικανοποίηση των αναγκών, με σύγχρονα δικαιώματα, με ελεύθερο χρόνο. 

Γνωρίζουμε ότι οι εκλογές δεν θα ανατρέψουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Μπορούν όμως να ενισχύσουν το λαϊκό κίνημα σήμερα, βάζοντας φρένο στα χειρότερα και ανοίγοντας το δρόμο της ανατροπής. Η σημερινή βαρβαρότητα δεν είναι μονόδρομος. 

Οι αλλαγές που έχουν ανάγκη η εργατική τάξη, η μικρομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι και επιστήμονες, θα προέλθουν από τα κάτω. Με γερή οργάνωση και αγώνα παντού. Με την οικοδόμηση της Κοινωνικής Συμμαχίας τους. 

Με τη συμπόρευση με το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφωνίες σε προγραμματικά ζητήματα. 

Το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει και μπορεί τόσο στην Ελλάδα όσο και σ' όλη την Ευρώπη να οργανώσει την αντεπίθεσή του: Για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου σε κάθε χώρα, για την κοινωνική ιδιοκτησία και τον κεντρικό σχεδιασμό με την εργατική - λαϊκή συμμετοχή στα όργανα διεύθυνσης και εξουσίας, για την αποδέσμευση από ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τύπου ΕΕ και ΝΑΤΟ. 

Λέμε στο λαό της Χαλκίδας, στο λαό της Εύβοιας: Γυρίστε την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα, στους εκβιασμούς, στις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Μη δώσετε κανένα συγχωροχάρτι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Μην επιστρέφετε σε παλιές και χρεοκοπημένες επιλογές. Αξιοποιήστε την πείρα σας από τις αυταπάτες, τις ψεύτικες προσδοκίες και την πολιτική υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Μπορούμε να αλλάξουμε το συσχετισμό δύναμης. 

Δίνουμε τη μάχη άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι σε το σπίτι να φτάσει το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο όσο πιο πλατιά γίνεται. Όλοι και όλες για την ενίσχυση του ΚΚΕ. Αυτή είναι και η μόνη κερδισμένη ψήφος!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...