Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Περιοδία του ΚΚΕ σε υπηρεσίες του Δήμου Καρύστου

Κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Καρύστου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Καρύστου Δημήτρη Παρασκευά, περιόδευσε σήμερα στην τεχνική υπηρεσία και τις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Καρύστου στην Κάρυστο με αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις δεκάδων Σωματείων και Ομοσπονδιών του δημοσίου για μονιμοποίηση των συμβασιούχων στο δημόσιο και την κατάργηση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συνομίλησε με τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους, που δίνουν καθημερινά τον αγώνα για να στηριχθούν οι υπηρεσίες του Δήμου. Εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στα
δίκαια αιτήματά τους. 

Άλλη μια φορά διαπιστώθηκε πως οι υπηρεσίες του Δήμου στηρίζονται σε σημαντικό βαθμό στους συμβασιούχους εργαζόμενους καθώς αποτελούν περίπου το 40% του συνολικού προσωπικού. Εργαζόμενοι που εργάζονται υπό το καθεστώς της ομηρίας των διαφόρων ειδών προγραμμάτων καλύπτοντας πάγιες ανάγκες του Δήμου. 

Ο Δημήτρης Παρασκευάς, στη συζήτηση με τους εργαζόμενους, επισήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καθώς «ενώ θα καταργούσε δήθεν τους εργολάβους στο δημόσιο, μετέτρεψε το κράτος σε εργολάβο. Τώρα, διαφημίζει μερικές προσλήψεις που προγραμματίζει να κάνει και δεν καλύπτουν ούτε κατά προσέγγιση τα τεράστια κενά. Τις φέρνει μάλιστα σε αντιπαράθεση με τη ΝΔ που έχει εκφραστεί ενάντια στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων προβάλλοντας την πολιτική της ως το λιγότερο κακό». 

Κάλεσε τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα τους! 

«Τόσο η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για το δημόσιο στοχεύει στη μεγαλύτερη μείωση των κρατικών κονδυλίων προς τις κοινωνικές υπηρεσίες με σκοπό να ανοίξει ο δρόμος για να τις αναλάβουν ιδιώτες, κατά κύριο λόγο επιχειρηματικοί όμιλοι, για να "εξοικονομηθούν" κονδύλια για την πολύπλευρη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου. Είναι πρόκληση άλλωστε αυτοί που ευθύνονται για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα να καμώνονται πως θα λύσουν τα προβλήματα! 

Μερίδιο ευθύνης έχει και η Δημοτική Αρχή καθώς με προθυμία εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική για τους εργαζόμενους στο Δήμο. Δε διεκδικεί την αύξηση της χρηματοδότησης για προσλήψεις. Δε διεκδικεί τη μονιμοποίηση του συνόλου των συμβασιούχων στο Δήμο Καρύστου. Δε στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων την περίοδο των κινητοποιήσεων. Νίπτει τας χείρας της λέγοντας συνεχώς "Τι να κάνουμε; Δεν υπάρχουν χρήματα"». 

Ο Δημήτρης Παρασκευάς απεύθυνε κάλεσμα σε μόνιμους και συμβασιούχους εργαζόμενους για ενίσχυση του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές, για ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Καρύστου και την περιφέρεια Αν. Στερεάς ώστε την επόμενη των εκλογών οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική που είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είτε με ΝΔ είναι δεδομένη. 

Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...