Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Εκδήλωση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Καρύστου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018, ΩΡΑ 17.00 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΡΜΑΡΙΟΥ

«ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ»

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καρύστου, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Ευβοίας, διοργανώνει ενημερωτική ομιλία τη Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 17:00μ.μ, στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Μαρμαρίου, με θέμα:


«Πώς να προστατέψουμε τα παιδιά μας από τις εξαρτήσεις». Εισηγήτριες στην εκδήλωση θα είναι στελέχη του Κέντρου Κοινότητας και στέλεχος από το

Κέντρο Πρόληψης που θα προσεγγίσουν το θέμα με βάση τη φιλοσοφία και τις αρχές της πρόληψης των εξαρτητικών συμπεριφορών.

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια νέα δομή, που με τη λειτουργία του επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης.

Οι Υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας κινούνται σε τρεις (3) κεντρικούς άξονες:

Α) Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών

Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες, Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας

Γ) Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.

Στόχος της λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας, είναι να αποτελέσουν ένα «front desk» υποδοχής, καταγραφής, κατεύθυνσης και παραπομπής των ωφελούμενων ατόμων στις αρμόδιες υπηρεσίες, είτε σε τοπικό, είτε σε περιφερειακό είτε σε εθνικό επίπεδο.

Ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας, είναι πολίτες που κατοικούν στον τόπο λειτουργίας και παρέμβασής του( ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ) και κατά προτεραιότητα, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», καθώς και άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, μετανάστες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, ΑμεΑ, ΡΟΜΑ και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί με ειδικό επιστημονικό προσωπικό στο Δημαρχιακό μέγαρο Μαρμαρίου από Δευτέρα έως Παρασκευή.


Αθανάσιος Ζαφείρης
Αντιδήμαρχος Δήμου Καρύστου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...