Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Και νέο μπαράζ παρεμβάσεων του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για το περιβαλλοντικό έγκλημα στην Ν. Καρυστία

Νέο μπαράζ παρεμβάσεων στην Ευρωβουλή για το περιβαλλοντικό έγκλημα στην Νότια Καρυστία έκανε ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο το διήμερο 10 και 11 Δεκεμβρίου 2018 με αφορμή την συζήτηση για το γνωστό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Life.

Στην πρώτη του παρέμβαση ο Νότης Μαριάς απευθυνόμενος στον Ευρωπαίο Επίτροπο Vella επισήμανε: «Το πρόγραμμα Life είναι πράγματι σημαντικό για την προστασία του περιβάλλοντος, ιδίως για τη στήριξη της βιοποικιλότητας, και έχει
συμβάλει στη διαμόρφωση περιοχών Νatura. 

Όμως, κύριε Vella, θέλω να σας θέσω ένα σοβαρό θέμα, ότι έχω καταγγείλει επανειλημμένα ότι στην περιοχή της Νότιας Καρυστίας, στο όρος Όχη, που είναι περιοχή Νatura, εκεί πλέον γίνεται μια παράβαση και παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Διαμορφώνονται πάρα πολλά αιολικά πάρκα και δεν τηρούν τις προϋποθέσεις. 

Εσείς ο ίδιος μου απαντήσατε ότι θα παραπέμψει η Κομισιόν την Ελλάδα για παραβίαση της νομοθεσίας σε σχέση με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και των αιολικών πάρκων.»


Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η ίδια παραβίαση γίνεται και σε άλλη περιοχή, στα Άγραφα, όπως επίσης και στη Μονεμβασία. Αλλά το ερώτημα είναι πότε θα παραπέμψετε την Ελλάδα; Έχει περάσει τεράστιο χρονικό διάστημα. 

Οι παραβιάσεις της νομοθεσίας συνεχίζονται και, όταν φτάσει η υπόθεση κάποια στιγμή στο Δικαστήριο, θα είναι πάρα πολύ αργά. Θέλω, κύριε Vella, μια απάντηση. Πότε θα εφαρμοστεί επιτέλους η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα;».

Στην δεύτερη παρέμβασή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής είπε ότι «το πρόγραμμα Life είναι σημαντικό για την βιοπικοιλότητα προκειμένου να διαμορφωθούν περιοχές Natura και στη βάση αυτή πρέπει να το υποστηρίξουμε. 

Όμως αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι ότι η πολιτική που ακολουθείται για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων επί της ουσίας διαλύει τις περιοχές Natura και έχω αναφερθεί επανειλημμένα στην περίπτωση της Νότιας Καρυστίας, στην περίπτωση του όρους Όχη που έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή Natura. 

Και όμως εκεί εγκαθίσταται μεγάλος αριθμός αιολικών πάρκων, κατά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και ενώ η Κομισιόν έχει πει ότι θα παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ευρωπαικής Ένωσης για παραβίαση της νομοθεσίας περί ίδρυσης και λειτουργίας αιολικών πάρκων, ακόμα να το πράξει.»

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Ακόμα και χτες ρώτησα τον κύριο Vella πότε επιτέλους θα γίνει αυτή η παραπομπή, πότε επιτέλους θα εφαρμοστεί η νομοθεσία στην Ελλάδα, καμιά απάντηση. Περιμένουμε να δούμε πότε θα προχωρήσει η εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στην Ελλάδα.»

Tο βίντεο με τις παρεμβάσεις του Νότη Μαριά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...