Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Ανοιχτή επιστολή Ζάχου Χατζηνικολή για τις δραστηριότητες της Περιφερείας στο Δήμο Καρύστου

Ανοιχτή επιστολή  του Ζάχου Δημ. Χατζηνικολή Περιφερειακού Συμβούλου Π.Ε ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , σχετικά με την δραστηριότητα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ και της ΠΕ ΕΥΒΟΙΑΣ για την περιφέρεια του ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΤΟΥ

Φίλες και Φίλοι 
Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τότε που ανέλαβε Περιφερειάρχης ο Κώστας Μπακογιάννης και Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας ο Φάνης Σπανός και ένα χρόνο πριν την λήξη τη θητείας μας , αισθάνομαι την υποχρέωση να αναφερθώ στα έργα και τις δραστηριότητες της Περιφερείας ειδικά στον Δήμο μας , διότι ο
απολογισμός για την ευρύτερη περιφερειακή ενότητα και την περιφέρεια θα γίνει από τους αρμόδιους

Από την στιγμή που ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Φάνης Σπανός αποφάσισαν να θέσουν υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης και Αντιπερειφερειαρχης αντίστοιχα , πίστεψα ότι κάτι νέο , διαφορετικό , καλλίτερο ξεκινά για τον τόπο μας και για αυτό αποδέχτηκα την πρόταση τους να συμμετάσχω στο συνδυασμό τους , κάτι το οποίο αποδέχτηκε πολύ γενναιόδωρα η κοινωνία της Καρύστου και για άλλη μια φορά ευχαριστώ όλους τους συνδημότες μου .

Οι υψηλές προσδοκίες μας επαληθευτήκαν με τον καλλίτερο τρόπο και διανύσαμε μια τετραετία και διανύομε το 5ο έτος , σε μία διαφορετική κατάσταση , με τον κ Μπακογιάννη να έχει έναν άλλο τρόπο αντίληψης και διοίκησης , με τις συχνότατες επισκέψεις του σε κάθε πόλη της τεράστιας σε έκταση περιφερείας , για να δει από κοντά και με τους φορείς και κατοίκους τα προβλήματα, εκ των οποίων πολλές επισκέψεις - συναντήσεις έγιναν σε όλες τις πόλεις και πολλά χωριά του Δήμου Καρύστου . 

Παράλληλα δεν άφησε καμιά πηγή χρηματοδότησης ανεκμετάλλευτη , είτε στην Ελλάδα ,είτε στο εξωτερικό και έφερε άμεσα αποτελέσματα . Υπερέβαλλε τις αρμοδιότητες του με κοινωνική πολιτική , με χορηγίες εξοπλισμών και χρημάτων από Ιδρύματα , με αποτελεσματική στήριξη κάθε αιτήματος δημάρχων και φορέων , προέβαλλε την τουριστική ιδιαιτερότητα κάθε Δήμου με πληθώρα συμμετοχών σε εκδηλώσεις τουριστικής προβολής τόσο στην Ελλάδα , όσο και στο Εξωτερικό , αλλά και με πολλές αυτοτελείς εκδηλώσεις της Περιφέρειας στην Αθήνα , καθώς και σε πόλεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού . 

Καθαρά αυτοδιοικητικός και ανεξάρτητος από κομματικές αγκυλώσεις , , ένωσε μεγάλο τμήμα της κοινωνίας , σε όλα τα επίπεδα , ανεξάρτητα κομματικών πεποιθήσεων . Στο ίδιο κλίμα και ο Φάνης Σπανός που ανταποκρίθηκε πλήρως στα καθήκοντα του 

Όλα αυτά , προφανώς , θα τεθούν αναλυτικά από τους αρμόδιους , κατά τον απολογισμό τους 

Η Περιφέρεια έχει στην αρμοδιότητα της και δικαιούται να εκτελεί έργα ( από την απόφαση - μελέτη εως την παράδοση στην χρήση ) κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο

Σε αυτό τον τομέα θα αναφερθώ αναλυτικότερα και ειδικά όσον αφορά τον ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ 

Είχε μείνει στάσιμος ( και θα συνέχιζε να έμενε ) ο δρόμος από Διασταύρωση Πόρτο Λάφια εως Πολυπόταμο , ένα έργο που θα αλλάξει την μορφή της Νότιας Καρυστίας . 

Ο κύριος λόγος ήταν το γεγονός ότι είχαν εκδοθεί στο παρελθόν δικαστικές αποφάσεις ,που ,μαζί με τους τόκους πολλών ετών , ανέβαζαν το κόστος των αποζημιώσεων σε επίπεδα που ήταν αδύνατον να πληρωθούν και εν συνεχεία να γίνει και το έργο , βάσει προϋπολογισμού . 

Με αγώνα και πολλές επισκέψεις στα Στύρα και σε ένα – αρχικά – εχθρικό κλίμα, Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης κατόρθωσαν και έπεισαν τους δικαιούχους να παραιτηθούν τόκων και εξόδων , και παράλληλα είχαν εξασφαλίσει την χρηματοδότηση για τις μειωμένες αποζημιώσεις τα οποία ποσά προ πολλού έχουν κατατεθεί στο Τ.Π Δ και εισπράττονται . 

Συγχρόνως εξασφάλισαν χρηματοδότηση –πέραν των αποζημιώσεων - για πλήρη κατασκευή 7,2 χιλιομέτρων και αναμένεται η εγκατάσταση του νέου εργολάβου . 

Ένα μεγάλο έργο είναι η εκτέλεση της πλήρους αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού του ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ποσού 4.750.000 ευρω και ηδη ο Δήμος Καρύστου απέστειλε άμεσα και εμπρόθεσμα ολοκληρωμένη μελέτη 

ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΕΡΓΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Π.Ε ΕΥΒΟΙΑΣ 



Επιπλέον δεκάδες παρεμβάσεων με τον Δήμο , συλλόγους και φορείς στα αιτήματά τους

Ελπίζω το έργο να χαρακτηριστεί θετικό - ιδίως υπο τις υφιστάμενες δημοσιονομικές συνθήκες των μνημονίων - και στο ίδιο ή και καλλίτερο πνεύμα να προχωρήσουν , τόσο στο 5ο έτος , όσο και στο μέλλον . 

ΚΑΡΥΣΤΟΣ 11 8-2018 
ΜΕ ΤΙΜΗ 
ΖΑΧΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ 
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...