Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας: Σύσκεψη για Κυριακάτικη Αργία

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ - ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΙΟΥΛΗ, 8ΜΜ,  ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλεί,τους εμποροϋπάλληλους, τους εργαζόμενους στα ΣΜ, τους αυταπασχολούμενους και τους άνεργους του κλάδου, τα εργατικά σωματεία της περιοχής, τους μαζικούς φορείς, 

Να οργανώσουμε και να συντονίσουμε τη δράση μας για το δικαίωμα εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων στον ελεύθερο χρόνο, για τη διεκδίκηση της νομοθετικής κατοχύρωσης της κυριακάτικης αργίας. Να οργανώσουμε την απεργιακή κινητοποίηση την Κυριακή 15 Ιούλη. 

Να μην τους χαρίσουμε καμία Κυριακή!

Με διαδοχικά χτυπήματα όλες οι κυβερνήσεις υλοποιούν τις απαιτήσεις των εμπορικών πολυκαταστημάτων για ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας: Η προηγούμενη κυβέρνηση, χέρι - χέρι με την ΕΣΕΕ, νομοθέτησε πριν από τέσσερα περίπου χρόνια το άνοιγμα των καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πέρσι, ορίζοντας γειτονιές της Αττικής ως «τουριστικές περιοχές», επέτρεψε στα καταστήματα να ανοίγουν 32 Κυριακές ετησίως. Παράλληλα ανοίγει η όρεξη στο κεφάλαιο του κλάδου για καθολική υλοποίηση του μέτρου, κάτι που θα φέρει συνολικά ανατροπές στη ζωή της λαϊκής οικογένειας. 

Μέσα από την οργανωμένη δράση να διεκδικήσουμε: 

Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμιά Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα. 

Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο. 

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. 

Μέριμνα για τις εργαζόμενες και τις αυταπασχολούμενες στο εμπόριο (σχετικά με την επιδόματα μητρότητας, άδειες κυήσεως και τοκετού, γονικές άδειες με αποδοχές, επίδομα τοκετού ανεξάρτητα από άλλες προϋποθέσεις κλπ) 

Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. 

· Κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων 
Αφορολόγητο για όλους τους μικροεπαγγελματίες, ακατάσχετο λογαριασμού, κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας – εξοπλισμού 

Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...