Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν,Δ, Ιστιαίας Αιδηψού: Αποκατάσταση της αλήθειας για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην Βόρεια Εύβοια

Με χθεσινή ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή του Σύριζα – Ο.Μ. Ιστιαίας Αιδηψού, πανηγυρίζει ότι «Το Υπουργείο Υγείας… κατάφερε μέσα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας: την ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην Βόρεια Εύβοια με δυο μηχανές ταχείας επέμβασης, ένα ακόμη ασθενοφόρο και το αντίστοιχο προσωπικό».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι:


(1) Η ενίσχυση αφορά την καλοκαιρινή μόνον περίοδο, δηλαδή μέχρι το τέλος Αυγούστου 2018. 

(2) Η ικανοποίηση του αιτήματος πιστώνεται στον τοπικό τομέα του ΕΚΑΒ, στις ενέργειες του προϊσταμένου νομού Ευβοίας του ΕΚΑΒ, κ. Νίκου Κόκκου και στην υποδειγματική συνεργασία των υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΚΑΒ με τους τοπικούς φορείς. 

(3) Τα έξοδα διαμονής και διατροφής του προσωπικού αναλαμβάνει να τα καλύψει εξ’ ολοκλήρου ο Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού και επομένως δεν βαρύνουν το Υπουργείο Υγείας. 

Στην ίδια ανακοίνωση μιλούν για στελέχωση των μονάδων υγείας, για «επαναλειτουργία του κοινωνικού κράτους», για «στοχευμένη πολιτική» και «σταθερά βήματα» και για την «απαξίωση» των δομών Υγείας από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. 

Μιλούν δηλαδή για απαξίωση και για κοινωνικό κράτος αυτοί που εγκατέλειψαν τις τοπικές κοινωνίες στην τύχη τους, να πασχίζουν μόνες τους να κρατήσουν το προσωπικό στα Νοσοκομεία τους και στα Κ.Υ.. Αυτοί που όλα αυτά τα 3,5 χρόνια απλώς ...παρακολουθούν το ΕΣΥ και τα Νοσοκομεία να καταποντίζονται σε επίπεδα, πολλές φορές, τριτοκοσμικά! 

Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το μόνιμο προσωπικό των Νοσοκομείων, σύμφωνα με στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Υγείας, μειώθηκε κατά 7.023 (συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις, μετακινήσεις). 

Οι προσλήψεις με μόνιμη σχέση εργασίας είναι ελάχιστες, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των όποιων προσλήψεων αφορά προσωρινά εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, που αντικαθιστούν αυτούς των οποίων λήγει η σύμβαση. 

Οι ιθύνοντες βαφτίζουν προσλήψεις τις ... χιλιάδες απλές εξαγγελίες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας! Και επιδίδονται σε πομπώδεις δηλώσεις που αναιρούν τις προηγούμενες (μάλλον γιατί δεν μπορούν να θυμηθούν τι έταζαν πριν κάποιους μήνες) και με παράθεση αριθμών και προσθαφαιρέσεις που μόνο σύγχυση δημιουργούν. 

Οι πολίτες όμως που βιώνουν την κατάσταση καθημερινά, καταλαβαίνουν τον εμπαιγμό και θα δώσουν την ηχηρή απάντησή τους στις επόμενες εκλογές. 

Η Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ιστιαίας – Αιδηψού 
Αναστασία Σίδερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...