Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτεί την συντήρηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ

Στη χρηματοδότηση της συντήρησης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στη Στερεά Ελλάδα προχωρά η Περιφέρεια. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ για την προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της Περιφέρειας και του ΕΚΑΒ.

Η σύμβαση προβλέπει τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια με 159.000 ευρώ της συντήρησης ασθενοφόρων και της επισκευής βλαβών τους και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες και αποτελεί μέρος των πρωτοβουλιών που
συνεχίζει να αναλαμβάνει η Περιφέρεια για την κάλυψη αναγκών των πολιτών της Στερεάς Ελλάδας στον τομέα της Υγείας, πέρα από τις προβλεπόμενες διοικητικές υποχρεώσεις της.


Στη δέσμη αυτών των πρωτοβουλιών αναφέρθηκε ο κ. Μπακογιάννης που τόνισε ό,τι η Περιφέρεια δεν έκλεισε ποτέ τα μάτια στις ανάγκες των πολιτών που δεν καλύπτονται από το κεντρικό κράτος και δεν θα το κάνει. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται σε κοινό πλαίσιο με τις ενέργειες που ήδη έχουν υλοποιηθεί με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας είτε μέσω του προϋπολογισμού της, είτε μέσω ΕΣΠΑ, για:
  • 1. Την χρηματοδότηση του ΕΚΑΒ για την αγορά 17 πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων και κινητών μονάδων με 1.339.200 ευρώ.
  • 2. Την παροχή οικονομικών κινήτρων σε γιατρούς για την στελέχωση Μονάδων Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές.
  • 3. Την αγορά αναλώσιμων υλικών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.
  • 4. Την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για τις μονάδες υγείας.
  • 5. Την προμήθεια καυσίμων για τις κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ.
  • 6. Την αγορά απινιδωτών για κάθε δήμο της Περιφέρειας.
Στις ενέργειες αυτές, ο κ. Μπακογιάννης, προσέθεσε και την προσπάθεια της Περιφέρειας για την προμήθεια κινητών μονάδων από τη δωρεά του ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" προς το ΕΚΑΒ, που είχε ως αποτέλεσμα την υπαγωγή στην Στερεά Ελλάδα, 20 ασθενοφόρων.

«Όταν θέλεις γίνεται. Στην Περιφέρεια μας έχουμε βιώσει τον εξευτελισμό του να μεταφέρουμε ασθενείς στην καρότσα ενός αγροτικού ή με μηχάνημα έργου. Γιατί; Επειδή ο στόλος των ασθενοφόρων μας είναι ασύλληπτα γερασμένος και έχουμε αφήσει τα στελέχη του ΕΚΑΒ στη μοίρα τους. 

Όλοι μου είπαν πως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Πως δεν είναι δουλειά της Περιφέρειας. Δεν έχεις αρμοδιότητα. Κι όμως, δώσαμε τη μάχη με την κυβέρνηση και εξασφαλίσαμε 20 νέες μονάδες από χορηγία του ιδρύματος Νιάρχος. Χρηματοδοτήσαμε με σχεδόν 2 εκ από το ΕΣΠΑ το ΕΚΑΒ για 17 ακόμα ασθενοφόρα. 

 Και σήμερα, υπογράψαμε τη σύμβαση με την οποία, από πόρους της Περιφέρειας, συντηρούμε και επισκευάζουμε τις βλάβες σε όλα τα ασθενοφόρα που κινούνται στους δρόμους μας. 

Είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...