Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας

Με πρωτοβουλία της ΕΣΑΚ – ΔΕ Νοσοκομείου Χαλκίδας και ΚΥ Εύβοιας, σήμερα 20/7/2018 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων του νοσοκομείου μαζί με εκπροσώπους από εργατικά σωματεία της περιοχής, στον αρμόδιο επίτροπο για την θεώρηση των ενταλμάτων πληρωμής των επικουρικών γιατρών που βρίσκονται εδώ και τέσσερεις μήνες απλήρωτοι.

Για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε η κοροϊδία της Κυβέρνησης και της Διοίκησης του Νοσοκομείου προς τους εργαζόμενους που μένουν τέσσερεις μήνες απλήρωτοι και ταυτόχρονα καλούνται να προσφέρουν ανελλιπώς την υπηρεσία τους στις συνθήκες εντατικοποίησης, ελλιπούς
προσωπικού και μέσων που έχουμε καταγγείλει και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας. 


Η Κυβέρνηση αντί για να στελεχώσει το νοσοκομείο με πλήρες, μόνιμο προσωπικό στέλνει ελάχιστους επικουρικούς γιατρούς, με «ημερομηνία λήξης». Συνάδελφοι που βρίσκονται διαρκώς με την αγωνία αν θα ανανεωθεί η σύμβασή τους. 

Οι συμβάσεις τους αφού ανανεώθηκαν για λίγους μήνες, παραμένουν απλήρωτοι παρότι τα σχετικά κονδύλια υπάρχουν. Έτσι παρά τις ΥΑ του Μάρτη και του Ιούνη που αναφέρουν ότι «η πληρωμή των εργαζομένων θα εξεκολουθεί να καλύπτεται μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων» η πληρωμή των εργαζομένων κολλάει στον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματικό το δικαίωμα στη δουλειά και μη νόμιμη τη πληρωμή τους και έχει παραπέμψει το ζήτημα στο κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου Δαπανών του Ελεγκτικού συνεδρίου. Βέβαια το ζήτημα της πληρωμής των δεδουλευμένων θα μπορούσε να λυθεί με παρέμβαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου από τα αποθεματικά του. 

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η αθλιότητα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Κυβέρνηση – Διοίκηση – Επίτροπος κάνουν μπαλάκι τους εργαζόμενους. Το ζητούμενο είναι η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους συναδέλφους αλλά ταυτόχρονα εδώ και τώρα να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για όλες τις ανάγκες του Νοσοκομείου, ώστε να καλύπτονται οι λαϊκές ανάγκες και οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με ανθρώπινες συνθήκες. 

Διεκδικούμε: 

- Εδώ και τώρα να δοθεί λύση για την πληρωμή των δεδουλευμένων των επικουρικών γιατρών. 

- Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, εργολαβικοί) 

- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αναμόρφωση του Οργανισμού ώστε να αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες. 

- Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. 

- Να μην περικοπεί το ανθυγιεινό επίδομα. Να επεκταθεί και να ενταχθούν στα ΒΑΕ όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους. 

- Άμεση παράδοση του νέου Νοσοκομείου με πλήρη κάλυψη σε μόνιμο προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό και αναλώσιμα. 

Για την ΕΣΑΚ – ΔΕ (που στηρίζουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ) 
Χαλκίδα, 20/7/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...