Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

5 υδατοδρόμια θα κατασκευαστούν στην Εύβοια

Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Στερεάς Ελλάδας, τον Ιούλιο του 2017 στην Λαμία, είχε τεθεί το θέμα της δημιουργίας ενός δικτύου Υδατοδρομίων στην Εύβοια, που θα έλυνε τα ζητήματα της διασύνδεσης της Βόρειας, της Νότιας και της Χαλκίδας, πρωτεύουσας του νομού, με την Σκύρο, τα νησιά των Κυκλάδων και την υπόλοιπη Ελλάδα, συντομεύοντας τους χρόνους πρόσβασης και τα οικονομικά κόστη μεταφοράς.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων αλλά και επισκεπτών της Εύβοιας, δεδομένης και της κατάστασης του οδικού δικτύου του νομού.

ΤΟ Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων κατέθεσε νέο Νομοσχέδιο που βάζει τους κανόνες ίδρυσης και λειτουργίας Υδατοδρομίων και πρόκειται να συζητηθεί και να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες στην Βουλή. Συγκεκριμένα, την ανακοίνωση έκανε ο Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης από τη συχνότητα της ΕΡΤ επισημαίνοντας ότι στο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η Νότια Εύβοια.

Στην Εύβοια, σύμφωνα με την πρότασή, θα δημιουργηθούν 5 τέτοιες δομές Υδατοδρομίων: στην Β. Εύβοια, στην Καρυστία, στην Κύμη, στην Σκύρο και στην Χαλκίδα, που θα έχουν κύριο του έργου τα λιμενικά ταμεία και τον ΟΛΝΕ.

Τέλος, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ της Εύβοιας καλεί την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να έρθει σε προγραμματική συμφωνία με τους κύριους του έργου (ΟΛΝΕ και Λιμενικό Ταμείο Σκύρου) για να βρεθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...