Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Εργατικό Φεστιβάλ του ΚΚΕ στη Ν. Αρτάκη

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΦΤΩΧΕΙΑ – ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΟΥΝΗ // 8:00 μ.μ. Λιμάνι Ν. Αρτάκης (Ανεμόμυλος)

Πρόγραμμα


8.00 Παιδότοπος με παράσταση μαγείας και πολλά παιχνίδια 

8:30: Μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα για τη μικρασιατική καταστροφή και την προσφυγιά 

9:30: Ομιλία από τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ 

10:15: Μουσική και χορευτικά από Ελλάδα, Ινδία, Πακιστάν 

11:00: Λαϊκό Γλέντι 

Εργάτη, Εργάτρια, Έλληνα και μετανάστη 

Πάρε μέρος στη μεγάλη γιορτή των εργατών! 

Στο Εργατικό Φεστιβάλ του ΚΚΕ 
Έλα να συζητήσουμε τη διέξοδο από τα βάσανα που ζούμε 
Έλα να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε για όλα αυτά που μας ενώνουν: για τους πόθους και τις αγωνίες μας, για μια καλύτερη ζωή! 

Ενάντια στον καπιταλισμό που γεννά φτώχεια, μετανάστευση, πολέμους προσφυγιά. 

Στο χώρο θα λειτουργούν: 

Έκθεση Φωτογραφίας // Βιβλοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής // Μπαρ με ελληνική και διεθνή κουζίνα // Παιδότοπος 

«Ειρήνη» στον καπιταλισμό είναι ο πόλεμος που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο στα δικαιώματά μας, στη δουλειά, το μισθό, την ασφάλιση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την παιδεία, την υγεία. Αυτή η «ειρήνη» ανάγκασε σε ξεριζωμό τους χιλιάδες μετανάστες που ζουν και δουλεύουν στην περιοχή μας. 

Η άλλη όψη του καπιταλισμού είναι ο πόλεμος που «αποτελειώνει ότι άφησε όρθιο η ειρήνη τους». Αυτοί που προκαλούν τον πόλεμο είναι οι σημερινοί εκμεταλλευτές μας. Για το κέρδος τους μας ξεζουμίζουν σήμερα, για το κέρδος τους εμπλέκονται σε ανταγωνισμούς που οδηγούν τελικά στους πολέμους. 

Τέτοιοι είναι οι πόλεμοι που ανάγκασαν σε ξεριζωμό τους πρόσφυγες που είναι εγκλωβισμένοι σε όλη τη χώρα και εδώ στην περιοχή μας, στη Ριτσώνα και στα Οινόφυτα. 

Ο ελληνικός λαός έχει πικρή πείρα, ξέρει καλά τι σημαίνει ξενιτιά. Έχει νιώσει στο πετσί του το δράμα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς. Από τη μικρασιατική καταστροφή, τις δεκαετίες μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι και τις μέρες μας. 

Μη δεχτούμε να τσακωνόμαστε συνάδελφοι Έλληνες και μετανάστες. Είμαστε όλοι θύματα της αντεργατικής πολιτικής που προωθεί η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επεκτείνοντας το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Όλοι μαζί συναινούν στους στόχους της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη των αφεντικών και να καταδικάσουν εμάς στη φτώχεια. 

Στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι μαζί οι εργάτες, ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή, χρώμα, θρησκεία. Εδώ στα εργοστάσια της Αρτάκης, των Ψαχνών, της Χαλκίδας και της Βιομηχανικής ζώνης Οινοφύτων-Θήβας, η εκμετάλλευση «πάει σύννεφο» και δε γνωρίζει διακρίσεις ανάμεσα σε Έλληνες και μετανάστες. 

Γύρνα την πλάτη στα μαντρόσκυλα των αφεντικών, την εγκληματική ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, αλλά και κάθε εθνικιστική ρατσιστική φωνή. 

Για την εξουσία των εργατών, το Σοσιαλισμό! 

Έλληνες και ξένοι εργάτες πρέπει να παλέψουμε ενωμένοι ενάντια στον κοινό εχθρό: Τον καπιταλισμό που όσο υπάρχει θα υπάρχουν πόλεμοι, άνεργοι, φτωχοί, άστεγοι, πρόσφυγες και μετανάστες, οι πλούσιοι θα γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. 

Αυτά μπορούν να εξαλειφθούν μόνο όταν πάρουμε από τα χέρια των καπιταλιστών τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις, τις τράπεζες, τα καράβια, τον ορυκτό πλούτο και τα βάλουμε να δουλέψουν για την εξυπηρέτηση των δικών μας αναγκών. Μόνο έτσι οι εργάτες όλων των χωρών θα ζήσουμε αδελφωμένα. 

Για αυτόν τον κόσμο παλεύει το ΚΚΕ. Ο καπιταλισμός μπορεί να είναι ισχυρός, δεν είναι όμως ανίκητος. Οι εργάτες παράγουμε τα πλούτη, χωρίς εμάς τίποτα δεν κινείται. Αν το αποφασίσουμε έχουμε τη δύναμη να τον ανατρέψουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...