Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Εκλογές συνταξιούχων δημοσίου: Το ψηφοδέλτιο της (ΕΚΣΔΗ) Ν. Εύβοιας

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΚΣΔΗ) Ν. Εύβοιας ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΚΣΔΗ) Ν. Εύβοιας απευθύνει κάλεσμα : 

Σε όλους τους συνταξιούχους που δεν έχουν κάνει ακόμα το πρώτο βήμα, να εγγραφούν στον Σύνδεσμο Συνταξιούχων Δημοσίου και να πάρουν μέρος στην
εκλογοαπολογιστική Γ.Σ., την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, από τις 10.00 π.μ. – 4.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας. 

Προς τα μέλη του Συνδέσμου, να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική συνέλευση, να εμπιστευθούν και να ενισχύσουν με τη ψήφο τους την ΕΚΣΔΗ. 

Στις σημερινές συνθήκες γενικευμένης βάρβαρης αντισυνταξιουχικής-αντιλαϊκής επίθεσης, η ενεργός συμμετοχή όλων μας, αποτελεί προϋπόθεση για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας και την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής. 

Συμμετέχουμε μαζικά και ουσιαστικά στις εργασίες της Γ.Σ. ώστε η συζήτηση που θα αναπτυχθεί να είναι γόνιμη και οι αποφάσεις για την επόμενη περίοδο να είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών. 

Στο επίκεντρο της συζήτησης εκτός από τα καυτά θέματα της επανάκτησης των κεκτημένων, θα πρέπει να τεθεί το θέμα της ανασύνταξης του κινήματός μας, αναγνωρίζοντας ότι τίποτα δεν αλλάζει, αν δεν το διεκδικήσουμε αγωνιστικά, δυναμικά. 

Η κυβέρνηση, αποφασισμένη να ικανοποιήσει τα αφεντικά της (ΣΕΒ, ΕΕ & όλους τους θεσμούς) και να χειραγωγήσει τον λαό, πουλάει παραμύθια ότι η ανάκαμψη των κερδών των εκμεταλλευτών μας θα σηματοδοτήσει και επανάκτηση των δικαιωμάτων μας, των συντάξεων και των μισθών των παιδιών μας. Κανένας συνταξιούχος να μην ξεγελαστεί! 

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας η επιλογή μας! 

Έτσι θα αντιμετωπίσουμε την άθλια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την εφαρμοζόμενη πολιτική την οποία υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση, επεκτείνοντας το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων. Έτσι θα αντιμετωπίσουμε τις μειώσεις των συντάξεων, τις περικοπές των κοινωνικών παροχών, τις νέες μειώσεις με τον επανυπολογισμό των συντάξεων που έχουν ήδη ψηφίσει για το 2019. 

Το προηγούμενο διάστημα δείξαμε τη δύναμή μας με τις μαζικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις μας σε όλη τη χώρα και με τη μεγάλη πανευβοϊκή συγκέντρωση των συνταξιούχων στη Χαλκίδας στις 14 Μάη. 

Αυτή τη δράση φοβάται η κυβέρνηση και όσοι στηρίζουν την πολιτική της. Γι’ αυτό όταν δεν μπορεί να ξεγελάσει τους συνταξιούχους, τον εργαζόμενο λαό με τα ψέματα εντείνει την κρατική καταστολή, το χτύπημα των κινητοποιήσεων, προσπαθεί να περιορίσει τα συνδικαλιστικά και απεργιακά δικαιώματα. Δε θα το επιτρέψουμε! 

Βάζουμε μπροστά τα αιτήματά μας με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες των συνταξιούχων και των οικογενειών μας, με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της εποχής, κόντρα στα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ε.Ε., των επιχειρηματικών ομίλων και των δυνάμεων που στηρίζουν την κερδοφορία τους. Κέρδη για τους λίγους και δικαιώματα για τους πολλούς είναι δυο πράγματα ασυμβίβαστα! 

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 

Έτσι, θα μπορούμε από καλύτερες θέσεις να αποτρέψουμε τα νέα ακόμη πιο επαχθή μέτρα που έρχονται μετά από κάθε διαπραγμάτευση, να ξεπεράσουμε τις ηγεσίες που υπονομεύουν και εμποδίζουν την αναγκαία αγωνιστική απάντηση. 

Η ενίσχυση της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΚΣΔΗ) εγγυάται σωματείο ζωντανό, αγωνιστικό, διεκδικητικό, που ο κάθε συνταξιούχος δε θα νοιώθει μόνος, αδύναμος και ευάλωτος. Θα ζει με τις αρχές της αξιοπρέπειας, υπερηφάνειας, αλληλεγγύης. Θα ξεπερνά την μοιρολατρία, τον εκφοβισμό από την προπαγάνδα του "τίποτα δεν γίνεται" άρα το μόνο που μένει είναι να σκύβει το κεφάλι. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 

· Κατάργηση ΟΛΩΝ των αντιασφαλιστικών νόμων και αποκατάσταση ΟΛΩΝ των απωλειών. 

· Λέμε όχι στον επανυπολογισμό που θα επιφέρει περαιτέρω μείωση των συντάξεων έως και 18% από 1-1-2019, τη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, και τον αυτόματο κόφτη που σε κάθε περίπτωση μπορεί να ενεργοποιηθεί. Κατάργηση του νόμου 4387/16( νόμος Κατρούγκαλου) 

· Επαναφορά της 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης. 

· Ενιαίο, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα σε αυτό το χώρο. 

· Να μπει τέλος στην φορολογική αφαίμαξη των συνταξιούχων. Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου. 

· Μονομερή διαγραφή όλου του χρέους. Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντισυνταξιουχικών, αντιλαϊκών νόμων. Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό - αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις. 

· Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης. 

· Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4ης «αξιολόγησης». Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι συνταξιούχοι του Δημοσίου 

Πάρτε μέρος στην Γ.Σ., εμπιστευτείτε και ενισχύστε με την ψήφο σας την ΕΚΣΔΗ Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ 

Ο μόνος δρόμος που μπορεί να βάλει φραγμό στην βάρβαρη επίθεση εναντίον μας είναι ο οργανωμένος αγώνας. Η μαχητική αγωνιστική δράση μας μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια κοινωνία με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις σύγχρονες ανάγκες του. Γι΄ αυτή την κοινωνία παλεύουμε. Αυτή την κοινωνία θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας. 

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ 

Για Δ.Σ. 

1. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ 

2. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ 

3. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ 

4. ΜΑΓΙΑΤΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ 

5. ΜΑΓΚΟΥΤΑ ΒΑΓΓΕΛΙΩ 

6. ΜΠΟΥΓΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 

7. ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ-ΙΩΑΝΝΑ 

8. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΥ ΠΟΠΗ 

9. ΣΤΑΜΑΤΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 

10. ΧΑΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 

Για Ε.Ε. 

1. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 

Για ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ στην ΠΟΠΣ 

1. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ 

2. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ 

3. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ 

4. ΜΑΓΙΑΤΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ 

5. ΜΑΓΚΟΥΤΑ ΒΑΓΓΕΛΙΩ 

6. ΜΠΟΥΓΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ 

7. ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ-ΙΩΑΝΝΑ 

8. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΟΥ ΠΟΠΗ 

9. ΣΤΑΜΑΤΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 

10. ΧΑΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...