Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Συνάντηση Μαρκόπουλου με τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας

Μέσα στα πλαίσια της ενημέρωσης του, για όλες τις κοινωνικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην Πόλη μας και ευρύτερα στον Νομό μας, και ενόψει της διακυβέρνησης από την Ν.Δ, ο πρ. Υπουργός Κ. Μαρκόπουλος την Τρίτη 26 Ιουνίου επισκέφτηκε τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του. 

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο των εμπόρων τόσο σε γενικό επίπεδο αλλά κυρίως σε ειδικό και τοπικό επίπεδο. Τονίστηκε ότι ο κλάδος των εμπόρων όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης έχει πληγεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό και ότι
πλέον οι εναπομείναντες έμποροι της περιοχής μας δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους. 

Συζητήθηκε το μείζων θέμα των κόκκινων δανείων και της έλλειψης δανειοδότησης πλέον από το Τραπεζικό Σύστημα, το θέμα των δεσμευμένων λογαριασμών όψεως, η δυνατότητα πλέον μέσω ενός θεσμικού πλαισίου για ανάγκη ιδιωτικού μικρού- δανεισμού, μέσω ιδιωτών και εταιριών βάσει των προτύπων άλλων χωρών. 

Επίσης δόθηκε πολύ μεγάλη έμφαση, στο ότι η Πόλη της Χαλκίδας υστερεί σε κύριες υποδομές και σε έργα κυρίως στο εμπορικό κέντρο της, που θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν την Πόλη και να προσελκύουν Κόσμο από τις ευρύτερες περιοχές και από Αθήνα και επίσης Τουρισμό και τους 12 μήνες του έτους. 

Ο πρόεδρος ενημέρωσε ότι έχει προχωρήσει σε σχετική ενημέρωση τον Δήμαρχο Χαλκίδας για την δημιουργία και υλοποίηση “Open Mall” στο εμπορικό κέντρο της πόλης. 

Ο κ. Μαρκόπουλος ενημερώθηκε εκτενώς και για διάφορα άλλα θέματα που αφορούν τους Εμπόρους μας και δεσμεύτηκε ότι θα έχει συνεχείς επαφή και συναντήσεις μαζί τους, ώστε να είναι αρωγός στον δύσκολο αγώνα τους που δίνουν σε καθημερινή βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...