Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου για τους πρώην εργαζομένους της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης

Από τα αρμόδια Υπουργεία, Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εσωτερικών, ανακοινώθηκαν οι προτιμήσεις των πρώην εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης για τις επιλογές που έκαναν για να ενταχθούν στο δυναμικό Δημόσιων Υπηρεσιών κυρίως στα όρια του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου.

Ο Δήμος είχε από πολύ καιρό ξεκαθαρίσει τη θέση του και είχε τονίσει με έγγραφο ότι μπορεί να απασχολήσει το μεγαλύτερο αριθμό των εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, αρκεί το

Ελληνικό Δημόσιο να διαθέσει τα αναγκαία ποσά για την πληρωμή του προσωπικού, αφού είναι γνωστό ότι οι δήμοι επιβιώνουν με μεγάλες δυσκολίες, μετά τις τεράστιες μειώσεις που έχουν γίνει στα έσοδά τους (65% μείωση). 


Τα αρμόδια Υπουργεία αποφάσισαν να μη δώσουν κανένα ποσό στο Δήμο, για να απασχολήσει τους εργαζομένους, ενώ τα χρήματα θα πληρώνονται από το Ελληνικό Δημόσιο για να απασχοληθούν κυρίως στο Νοσοκομείο της Κύμης και στο Κέντρο Υγείας του Αλιβερίου, αλλά χωρίς καμιά δικαιολογία απέκλεισαν τον Δήμο. 

Στις υπηρεσίες υγείας, είναι γνωστό ότι πολύ λίγοι μπορούν να απασχοληθούν και να προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες, ενώ οι περισσότεροι δεν έχουν ειδίκευση και επομένως δεν μπορούν να προσφέρουν, χωρίς να ευθύνονται για αυτό. 

Οι όποιες ευθύνες, ανήκουν στις πολιτικές ηγεσίες των δύο Υπουργείων οι οποίες προτίμησαν να τοποθετήσουν τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα απασχόλησης, σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων, αφού δεν έχουν την αναγκαία ειδίκευση, ενώ αγνόησαν το αίτημα του Δήμου, που έχει μεγάλη ανάγκη για προσωπικό, αλλά και πολύ περισσότερες δυνατότητες παραγωγικής αξιοποίησης. 

Επομένως πρέπει να μας δοθεί απάντηση, γιατί τα Υπουργεία πήραν αυτή την απόφαση και ζήτησαν από τον Δήμο να διαθέσει δικούς του πόρους (που δεν έχει) για να πάρει εργαζόμενους, ενώ τώρα όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται από το δημόσιο, κάτι που θα μπορούσε να ισχύσει και για το Δήμο : 

Γιατί αντιμετωπίζουν τους Δήμους με τέτοια εχθρότητα : 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...