Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Παρέμβαση Πρατσόλη στην ημερίδα για ίδρυση Δελφικού Πανεπιστημίου

Παρών στην ημερίδα για την επίσημη παρουσίαση της πρότασης της ομάδας Πανούση για την ίδρυση του Δελφικού Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας που έγινε χθες στη Λαμία ήταν ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης.

Στην παρέμβασή του, τόνισε ότι:

«Ως βάση αρχής για τη συζήτηση, θα πρέπει να ειπωθεί ότι στην ίδρυση ενός Πανεπιστημίου, κυρίαρχο ρόλο πρέπει να διαδραματίζουν τα ακαδημαϊκά κριτήρια και η σύνδεσή του με το παραγωγικό και πολιτιστικό δυναμικό της περιοχής και όχι τοπικιστικού χαρακτήρα τεκμηριώσεις. 


Στο παρελθόν έγιναν πολλά λάθη και είναι πραγματικά αξιοσημείωτη η απουσία Βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης –για άλλη μια φορά- από αυτές τις συζητήσεις, όταν η Νέα Δημοκρατία φέρει ακέραια την ευθύνη για το κλείσιμο του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με το περιβόητο σχέδιο “Αθηνά”. 

Σήμερα, φαίνεται ότι έχουν διαμορφωθεί διαφορετικές συνθήκες και έχουν ήδη κατατεθεί: 

· H πρόταση του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), για το Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας 

· Η πρόταση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου για το Τ.Ε.Ι. Βοιωτίας 

· Και βέβαια η συγκροτημένη πρόταση που επεξεργάστηκε μια ομάδα Πανεπιστημιακών με επικεφαλής τον κ. Πανούση, μετά από απόφαση της ΠΕΔ , για ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. 

Το Υπουργείο Παιδείας έχει δεσμευτεί ότι θα γίνει ουσιαστική διαβούλευση με τους φορείς της περιοχής για το θέμα αυτό, λαμβάνοντας υπ’ όψη του όλες τις σημαντικές παραμέτρους, πριν καταλήξει στην οριστική του απόφαση». 

Ο Κ. Πρατσόλης δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη στάση της Ν.Δ. λέγοντας πως: «Έχει καταγραφεί εδώ και πολύ καιρό ότι σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν εκφράζει καμία πρόταση. 

Την ίδια πολιτική ακολούθησε και σήμερα, καθώς ο κ. Αδριανός, ως εκπρόσωπός της, δήλωσε ότι δεν ήρθε να πει κάτι αλλά να ακούσει! 

Όταν οι συζητήσεις έχουν ήδη διαρκέσει πάνω από ένα χρόνο και βρισκόμαστε στην τελική φάση για την υποβολή των προτάσεων και λίγο πριν την τελική απόφαση». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...