Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Η ΔΑΣ για το εκλογικο αποτελεσμα ου Ν.Τ. Εύβοιας της ΑΔΕΔΥ

Απευθύνουμε χαιρετισμό σε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογές της 18ης Ιουνίου 2018 για την ανάδειξη της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Εύβοιας της ΑΔΕΔΥ για την τριετία 2018-2021. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους που εμπιστεύτηκαν το συνδυασμό της Δημοσιοϋπαλληλικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης αναδεικνύοντάς την δεύτερη
δύναμη.

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τα εργασιακά μας δικαιώματα και μέσα σε αντίξοες συνθήκες για το εργατικό κίνημα η φωνή των ταξικών δυνάμεων θα ακούγεται, καθαρά και αταλάντευτα υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων και τη παροχή αναβαθμισμένων, σύγχρονων υπηρεσιών του Δημοσίου για όλο το λαό. 

Υπηρεσίες που υποβαθμίζονται είτε για την εξυπηρέτηση του χρέους για το οποίο δεν ευθύνεται ο λαός, είτε για να τροφοδοτηθεί απ’ ευθείας το μεγάλο κεφάλαιο με ζεστό χρήμα και με επενδυτικό έδαφος από τη διάλυση του δημοσίου και το άνοιγμα του δρόμου για ιδιωτικοποιήσεις. 


Ωστόσο ο συσχετισμός δυνάμεων στο Ν.Τ. Εύβοιας της ΑΔΕΔΥ παραμένει αρνητικός για τη διεκδίκηση των απωλειών μας, για να μπει φραγμός στα νέα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αποδέχονται και τα άλλα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΔΗ-ΣΥ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ και η φασιστική Χρυσή Αυγή. Όλες οι άλλες δυνάμεις στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, όσο κι αν καμουφλάρονται πίσω από άλλα ονόματα, είναι τροχοπέδη για το ζωντάνεμα του κινήματος. Είναι χαρακτηριστική η απόφαση της ΔΗ-ΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ) για τη συγκρότηση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ. Πήρε δύο θέσεις στο προεδρείο (Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο) για να μην “ξεφεύγουν” οι αποφάσεις του οργάνου όπως ισχυρίστηκε από τη γραμμή της. 

Είναι αυτή ακριβώς η γραμμή που χρόνια τώρα και πριν την καπιταλιστική κρίση ακολουθούν πιστά βάζοντας εμπόδια στην ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης γιατί υποστηρίζουν πάντα μόνο ότι δε θίγει τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών. Λειτουργούν μέσα στα σωματεία ως “αμορτισέρ” απορρόφησης των κραδασμών που γεννούν οι βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνητικών κομμάτων που στήριζαν, καλλιεργώντας πάντα τη λογική του μικρότερου κακού. Έτσι οδήγησαν στην αποστροφή των συναδέλφων από το συνδικαλισμό και τις μαζικές διαδικασίες. 

Φέρουν ευθύνη για την καλλιέργεια της απεργοσπασίας, την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία και την υποταγή. Στηρίζουν με χέρια και με πόδια την αξιολόγηση, καλλιεργώντας τις ίδιες αυταπάτες με τις κυβερνήσεις, που παρουσιάζουν την αξιολόγηση ως “μέσο εξυγίανσης” ενώ αποτελεί μηχανισμό ξεπουλήματος των δημόσιων υπηρεσιών. 

Ακόμα και ορισμένοι που εμφανίζονται να διαφωνούν με την αξιολόγηση, είτε την υλοποιούν οι ίδιοι, είτε κρύβουν με τη δράση τους τον πραγματικό της χαρακτήρα, τη σύνδεσή της με τη στρατηγική της ΕΕ και των μονοπωλίων. 

Άλλωστε όλοι τους πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και των στόχων της. Την ίδια στιγμή που στηρίζουν επί της ουσίας την αντιλαϊκή πολιτική, εμφανίζονται να είναι ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις ρίχνοντας έτσι σκόνη στα μάτια των εργαζομένων για το ποιος είναι ο πραγματικός τους ρόλος. 

Όταν υπάρχει συσσωρευμένη αγανάκτηση και οργή και οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται, τότε σπεύδουν να εμπλακούν για να αποπροσανατολίσουν, να στρέψουν αυτή την οργή σε ο,τιδήποτε άλλο εκτός από τον πραγματικό αντίπαλο, να δουλέψουν ενάντια στη γενίκευση των συμπερασμάτων. 

Να μη συμβιβαστούμε στην καθημερινότητα της μισής ζωής. Να μην παραιτηθούμε από τον αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για να έχουν όλα τα παιδιά μόρφωση, υγεία, ελεύθερο χρόνο, διακοπές κ.α. 

Τώρα χρειάζεται μέσα από τη συμμετοχή όλων στα πρωτοβάθμια σωματεία, στις Γενικές Συνελεύσεις, να συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, που είναι το μόνο που μπορεί να μπει εμπόδιο στην επίθεση που δέχεται ο λαός και να ανοίξει δρόμο για συνολικότερες ανατροπές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...