Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ: Καταγγέλλουμε την εφημερίδα “Αυγή” για το προβοκατόρικο δημοσίευμα

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική “Αυγή” για το προβοκατόρικο δημοσίευμα (3 Μάη 2018) που εμπλέκει το ΠΑΜΕ στο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε την Πρωτομαγιά στο εργατικό κέντρο της Χαλκίδας.

Η εφημερίδα γνωρίζει πολύ καλά (αν όχι από τα δελτία τύπου των σωματείων αλλά σίγουρα από τα τοπικά στελέχη της κυβέρνησης που εκπροσωπεί) ότι οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Χαλκίδας διοργάνωσαν και συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Στρογγυλό, όπου κατευθύνθηκαν οργανωμένα, με

προσυγκεντρώσεις και τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων, αυταπασχολούμενων, ανέργων, συνταξιούχων, σπουδαστών. Δεν έχουν καμία σχέση με τη συγκέντρωση – μνημόσυνο στην οποία κάλεσαν από κοινού τοπικοί εργατοπατέρες με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης. 



Η μοναδική συσχέτιση με το εργατικό κέντρο είναι ότι στο συγκεκριμένο σημείο τα ταξικά σωματεία καλούσαν νωρίτερα σε προσυγκέντρωση ώστε οργανωμένα να κατευθυνθούν στη μεγάλη συγκέντρωση στο ΣΤΡΟΓΓΥΛΌ της παραλίας Χαλκίδας. 

Η προσυγκέντρωση αποχώρησε πριν ξεκινήσει το μνημόσυνο, πριν εμφανιστεί ο κυβερνητικός βουλευτής. 

Μετά την αποχώρηση της προσυγκέντρωσης από το χώρο , πίσω έμειναν τα ηχητικά, το στεφάνι για να κλάψουν το νεκρό και από ότι φαίνεται αργότερα μαζεύτηκαν και οι θεατρίνοι για να στήσουν την παράσταση. 

Ο μόνος στόχος του προβοκατόρικου αυτού δημοσιεύματος από την εφημερίδα της Κυβέρνησης είναι να χτυπηθεί το εργατικό λαϊκό κίνημα, το ΠΑΜΕ, να στρώσει το έδαφος για την επέλαση της Κυβέρνησης στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και να καλλιεργήσει την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. 

Τα σωματεία όμως που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Χαλκίδας κατέληξαν στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, μέσα από συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων τους έγκαιρα, Γενικές Συνελεύσεις, πλατιές συσκέψεις με ανοιχτό κάλεσμα σε σωματεία – συνδικαλιστές – εργαζόμενους και ανέργους, δεκάδες περιοδείες – εξορμήσεις, εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς, σχολεία, σχολές, γειτονιές, χωριά. 

Έδωσαν τη μάχη όλο αυτό το διάστημα σε κάθε μικρό και μεγαλύτερο ζήτημα μέσα στους χώρους δουλειάς. Συντέλεσαν στην αύξηση του βαθμού οργάνωσης των εργαζομένων για να μην βρίσκεται κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου. 

Κατήγγειλαν από το βήμα της απεργιακής συγκέντρωσης την πολιτική που βγάζει λάδι το κεφάλαιο και φορτώνει και άλλα βάρη στις πλάτες του λαού. Που απελευθερώνει τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις για χρέη σε τράπεζες και δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ. 

Που μιλά για έξοδο από τα μνημόνια και τη “δίκαιη ανάπτυξη” ενώ παράλληλα ετοιμάζει τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και το επόμενο μνημόνιο ως το “Εθνικό στρατηγικό σχέδιο”. Που μιλά για “επιστροφή στην ομαλότητα” χωρίς βέβαια να επιστέψει καμιά από τις απώλειες που είχε ο λαός, χωρίς την κατάργηση των αντεργατικών-αντιασφαλιστικών νόμων. 

Που βάζει πλάτη στο κεφάλαιο για να διεξάγει ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Που συντηρεί τις ΝΑΤΟικές βάσεις που σκορπούν το θάνατο σε αμάχους. Που από το ένα χέρι κρατάει τα αιματοβαμμένα σύμβολα των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και από το άλλο το μαστίγιο και τα ρόπαλα για να χτυπάει το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. 

Η κυβερνητική “Αυγή” βέβαια δεν είδε ούτε άκουσε τίποτα από όλα αυτά... Ταυτίζει επίτηδες τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ με τις δυνάμεις του συμβιβασμού που πλειοψηφούν στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ που ευθυγραμμίζονται με τους ομογάλακτούς τους σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 

Αυτούς που έχουν τεράστιες ευθύνες για τον αποπροσανατολισμό από τις πραγματικές αιτίες της αντεργατικής πολιτικής, για την υπονόμευση της οργάνωσης της πάλης, για τη στήριξη που δίνουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα κόμματα του κεφαλαίου να περνάνε αντεργατικά μέτρα. 

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές, τις προβοκάτσιες που στόχο έχουν την καρδιά του ταξικού εργατικού κινήματος. 

Συνεχίζουμε να παλεύουμε καθημερινά, στους χώρους δουλειάς, παντού, να μην εφαρμόζεται στην πράξη η προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής, της επίθεσης στα δικαιώματά μας, να επιστραφούν τώρα οι απώλειες από την κρίση που πληρώσαμε και συνεχίζουμε να πληρώνουμε εμείς. 

Το επόμενο διάστημα θα είμαστε στην πρώτη γραμμή ενάντια στην εφαρμογή και νέων προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης! 

Διεκδικούμε σήμερα να ζούμε όπως αρμόζει στον 21ο αιώνα! Δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα! 

Η διέξοδος βρίσκεται στην οργάνωση και τον αγώνα εναντίον του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του, των νέων και παλιών αντεργατικών μνημονίων, στην πάλη με προοπτική να κάνουν οι εργαζόμενοι δικό τους τον πλούτο που παράγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...