Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Η Υπουργός Εμπορίου της Ρουμανίας στο Επιμελητήριο Εύβοιας

Συνάντηση των μελών της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου με αντιπροσωπεία από την Ρουμανία, προεξέχοντος της Υπουργού Εμπορίου Ρουμανίας κ. Gabriela Mihaela Voicila, πραγματοποιήθηκε Σάββατο 5 Μαΐου 2018, στα γραφεία του Φορέα. Την Υπουργό συνόδευαν ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα κ. Lucian Fatu, ο Οικονομικός Ακόλουθος κ. Manuel Donescu και στενοί συνεργάτες αυτών.

Στην συνάντηση η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βούλα Αγιοστρατίτη παρουσίασε την Εύβοια και την Σκύρο ως ξεχωριστούς τουριστικούς προορισμούς, συμβατικού αλλά και εναλλακτικού τουρισμού, όπως o θαλάσσιος, o φυσιολατρικός, o ορειβατικός, o
ιστορικός, o θρησκευτικός, o αγροτουρισμός, o ιαματικός τουρισμός και ο ιστιοπλοϊκός.


Η πρόεδρος του Επιμελητηρίου ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα εξαγωγικά προϊόντα της Εύβοιας, τονίζοντας ότι η παραγωγική ταυτότητα του Ν. Ευβοίας περιλαμβάνει πλήθος τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων, μοναδικής προέλευσης και γεύσης. 

Κατά την διάρκεια της συζήτησης διερευνήθηκαν πρωτοβουλίες με στόχο την διμερή ανάπτυξη σε θέματα τουρισμού αλλά και την ανάπτυξη εμπορικών συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων Ρουμανίας και Εύβοιας. 

Στο πλαίσιο αυτών ως πρώτο βήμα, αποφασίστηκε να προγραμματιστεί άμεσα εμπορική αποστολή στην Ρουμανία, για την στοχευμένη συνάντηση εργασίας με επιχειρήσεις από τις δύο πλευρές. 

Η επίσκεψη της Ρουμανικής αντιπροσωπείας στο Επιμελητήριο, την οποία συνόδευε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Κοντζιάς και η Υπεύθυνη Τουρισμού του Επιμελητηρίου Παρασκευή Μπουραντά, αποτελεί συνέχεια της αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της συμμετοχής του Επιμελητηρίου στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βουκουρεστίου 2018. 

Επιμελητήριο Εύβοιας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...