Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Μια αναδρομή σε τοποθετήσεις και κινήσεις σε σχέση με ιδιοκτησιακό, ΑΠΕ. Ποιος, που και πότε

Το καλοκαίρι του  2014 ο βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείτο επί της αρχής το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ: "Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση- Βιώσιμη ανάπτυξη - οικισμών - Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας"  για το ιδιοκτησιακό της Νότιας Καρυστίας, τόνιζε μεταξύ άλλων:


"H Nότια Εύβοια αποτελεί την μοναδική εξαίρεση περιοχών , όπου δεν είναι δυνατή η αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας και η εγκατάσταση ανεμογεννητριών και θα πρέπει να εφαρμοστεί η ίδια αρχή σε ίσα βάση , όπως συμβαίνει σε άλλες περιοχές όπως για παράδειγμα στα Ιόνια Νησιά, την Λέσβο, την Σάμο, τα Κύθηρα."

Σε άλλο σημείο αναφέρει:

"Καλύτερη απόδειξη της αναγκαιότητας να ψηφιστεί η τροπολογία που εξυπηρετεί τον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό , εξασφαλίζει οριστικά τους ιδιοκτήτες γης της Νότιας Καρυστίας και λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα .."

O Περιφεριακός Σύμβουλος Ζάχος Χατζηνικολής στην παράταξη του περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, έγραφε στις 16 Ιουλίου 2017.

" Αγαπητοί φίλοι, βλέπουμε μια εισβολή των εταιριών Αιολικών πάρκων στην περιοχή μας και στις περιουσίες μας, οι οποίοι συμπεριφέρονται σαν να είναι δική τους η νότια Καρυστία και σαν τα κτήματα μας να ανήκουν στους πατεράδες τους η στους παππούδες τους η σαν να τα έχουν αγοράσει από εμάς και τελικά, εάν μη τι άλλο, είναι ντροπή μας όλο αυτό. Επιπλέον, έχω την εντύπωση ότι κοροιδευόμαστε μεταξύ μας για τον εξής λόγο. Βοήθεια μην περιμένετε από κανέναν, ούτε βουλευτές , ούτε από Υπουργούς ,ούτε από δημόσιες υπηρεσίες.
Το ερώτημα είναι το εξής. Μόνοι μας, μπορούμε να αντισταθούμε? Eάν ναι , έχει καλώς, μπορεί να κάτι να περισώσουμε την τελευταία στιγμή. Εάν όχι,είναι κρίμα που βγήκαμε ανίκανοι να παραδώσουμε στα παιδιά μας , τόσο την Νότια Καρυστία που παραλάβαμε , όσο και τις περιουσίες που επίσης παραλάβαμε"

 Στις 2 Ιουλίου 2017 σε μια εναγώνια επιστολή ανέφερε τα εξής σε σχέση με τα μισθωτήρια:

" Επομένως και για να λέμε επιτέλους τα πράγματα με το όνομα τους, ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ αυτά τα απαράδεκτα συμφωνητικά , για να μην μείνουμε τελικά με τα παλούκια και τα καλώδια και με την ρετσινιά ότι ήμασταν ανίκανοι να κρατήσουμε τις ιδιοκτησίες των γονιών μας και να τις δώσουμε και εμείς στα παιδιά μας ,και γελάνε με εμάς"

Στις 18 Δεκεμβρίου 2014 ο δήμαρχος Λευτέρης Ραβιόλος σε  επιστολή του σε σχέση με την κατάθεση της τροπολογίας ανέφερε :

" Σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί η τροπολογία δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε με οποιοδήποτε κόστος , να συνεχιστούν νέες αδικίες εις βάρος των δημοτών μας και της περιοχής μας"

Στις 17 Δεκεμβρίου του 2014 ο πρώην δήμαρχος Νικόλαος Μανώλης έγραφε σε επιστολή του προς τον τότε πρωθυπουργό κ.Σαμαρά για το θέμα της τροπολογίας:

" Σε διαφορετική περίπτωση , δεν θα αφήσουμε κανέναν να υφαρπάξει τις περιουσίες μας και θα ισχύουν στο ακέραιο οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Καρύστου, σύμφωνα με τις οποίες καμία επένδυση ΑΠΕ  δεν θα προχωρήσει στην περιοχή"

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 η Κομισιόν μετά από ενημερώσεις του Ευρωβουλευτή κ.Μαριά, προχώρησε ενημέρωση του ότι  "Η Επιτροπή έχει κινήσει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας λόγω μη συμμόρφωσης με την ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ σε ότι αφορά τον σχεδιασμό και την έκδοση αδειών κατασκευής αιολικών πάρκων σε ολόκληρη την χώρα" επισημαίνει ο αρμόδιος επίτροπος Vella  απαντώντας σε Γραπτή Ερώτηση του Προέδρου του κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-  Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.


Σύνδεσμος που οδηγεί στην Απόφαση της Περιφέρειας σε σχέση με κινήσεις για το ιδιοκτησιακό και ΑΠΕ .
http://www.sofiascomments.com/2018/01/blog-post_93.html

Στον σύνδεσμο θα δείτε μέρος του πρακτικού του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με την ψήφιση πάλι αιτημάτων από το 20111 και στην διαύγεια όπως και πιο κάτω, θα δείτε και 2 επιστολές αιτημάτων ανάλογων του δημάρχου.
http://www.sofiascomments.com/2018/04/67-89-2018.html


Στον σύνδεσμο θα διαβάσετε  το αίτημα του κ.Βερούχη και στο οποίο στηρίχθηκε το ψήφισμα το οποίο κατατέθηκε στο ΔΣ . Η παράταξη της κ.Βρανά και του κ.Παπαλυμπέρη ψήφισαν θετικά. Στα όργανα οι δημοτικοί σύμβουλοι εκπροσωπούν τους ψηφοφόρους τους και όχι τον εαυτό τους. Επομένως η παρουσία τους μεταφράζεται στις ψήφους που εκπροσωπούν.

lhttp://www.sofiascomments.com/2018/01/blog-post_93.html

Στις τελευταίες εκλογές οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ήταν 15.586
Ψήφισαν                                                                                    9.732
έγκυρα                                                                                       9.506

 Ο Συνδυασμός της Κούλας Βρανά πήρε                                                     289 ψήφους.
Η Συμμετοχική Δημοτική Κίνηση του Ισίδωρου Παπαλυμπέρη               1114  ψήφους.


Η παράταξη ΚΑΡΥΣΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, του Νίκου Μανώλη                        3204 ψήφους.

Η παράταξη του κ.Μανώλη δέχθηκε να ισχύσουν όλη η απόφαση του 2011.

Η ΑΠΌΦΑΣΗ ΤΟΥ 2011.
http://www.sofiascomments.com/2017/04/434-2011.html
Η παράταξη του Ελευθέριου Ραβιόλου Νέος Δήμος- Nέο Ξεκίνημα  έλαβε  4899 ψήφους.
Βόσσος Αλκιβάδης                        1062
Κανέλλου Χουντάση Μαρία           463
ΔΙγαλέτος Κωσταντίνος                  457
Τούρλα Γεωργία                              392
Ζέμπης Ευάγγελος                          376
Σαραβάνος Γιώργος                        361
Ρουκλιώτης Ιωάννης                       333
Γκιβίσης Ζαφείρης                          360
Γιαννακάρης Κωσταντίνος             334
Κεφαλάς Ευάγγελος                       322
Πολυχρόνης Πολυχρονίου             610
Ξυπόλυτου Ευδοξία                       634
Ζαφείρης Αθανάσιος                      511
Γκεμίσης Ιωάννης                           685
Παναγιώτου Κωσταντίνος              418
Αλούκος Αλέξανδρος                      373



Τοποθέτηση των συμβούλων στο ΔΣ σε σχέση με το ψήφισμα .Αναφέρονται οι τοποθετήσεις τους και όσοι  ψήφισαν χωρίς την εξαίρεση της παραγράφου για άμεση παύση εργασιών.

http://www.sofiascomments.com/2018/03/2932018.html

Στην περιφέρεια οι θέσεις σε σχέση με τις έντονες αντιδράσεις , ενστάσεις και προβληματισμούς όσο αφορά το ιδιοκτησιακό και τις ΑΠΕ εκφράζονται από τους περιφερειακούς συμβούλους σε διάφορους πολιτικούς χώρους , είτε είναι τώρα είτε ήταν υποψήφιοι στην περιοχή μας .
Ζάχος  Χατζηνικολής 2834 στην περιοχή της Καρυστίας. Περιφερειακός σύμβουλος.
Σπανομαρκίδης Νίκος 416
Κρομετίδης Σωτήρης  405
Μπούσουλας Θοδωρής 123.

Στα εκλεγμένα όργανα οργάνωσης της κοινωνίας στις δομές της συγκαταλέγονται και οι Φορείς με τους Συλλόγους.
28 Σύλλογοι της περιοχής μας έχουν υπογράψει το κατατεθέν ψήφισμα και πάνω από 1500 συμπολίτες μας έχουν υπογράψει στο ψήφισμα του περασμένου χρόνου για άμεση παύση εργασιών για το ιδιοκτησιακό και την ανάκληση των αδειών των νέων αιολικών πάρκων.

Οι Σύλλογοι με την συμμετοχή πολιτών έχουν προβεί σε πλήθος ενεργειών που σκοπό έχει την συνέργεια και την προώθηση όλων των πάρα πάνω αιτημάτων .

Οι δυνάμεις στην κοινωνία μετρώνται στα θεσμικά της  όργανα και τα όργανα αυτά έχουν την ευθύνη της προώθησης σε ανώτερο επίπεδο των αιτημάτων και προβληματισμών, όπως έχουν και χρέος κατά την πολιτεία και τους νόμους.  Έχουν χρέος να προασπίζονται και να απαιτούν την εφαρμογή  των  συλλογικών αποφάσεων  που εκφράζουν την κοινωνία κυρίως μέσα από τις αποφάσεις των ΔΣ.
sofiascomments.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...