Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

Ενημερωτική ημερίδα στη Χαλκίδα για την πρόληψη του καρκίνου

Στο πλαίσιο των δράσεων με στόχο τη διαμόρφωση μιας κουλτούρας πρόληψης στη χώρα μας, το Διοικητικό Συμβούλιο και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Γ.Ν Παπανικολάου σε συνεργασία με την Π. Ε. Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Χαλκιδέων, τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Θεσσαλίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας και το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα με θέμα την πρόληψη του καρκίνου. 


Η ημερίδα με τίτλο ‘’Πρόληψη του καρκίνου, με έμφαση στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας» θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στις 18:00 στο Αμφιθέατρο της Π. Ε.Εύβοιας, οδός Χαϊνά 93 στη
Χαλκίδα

Η εκδήλωση θα αρχίσει με τους χαιρετισμούς των διοργανωτών. 

Μετά τους χαιρετισμούς ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Γ.Ν. Παπανικολάου κος Πατσούρης Ευστράτιος Καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής του ΕΚΠΑ, θα ενημερώσει για τις κατευθύνσεις του έργου του Επιστημονικού Συμβουλίου και θα προλογίσει τους ομιλητές οι οποίοι θα προσεγγίσουν το θέμα της πρόληψης με στόχο να αναδείξουν τη σημασία της τόσο στη δημόσια υγεία όσο και στα συστήματα υγείας. 

Τα θέματα που θα αναπτύξουν οι ομιλητές είναι: 

Παναγιωτίδης Ιωάννης, Καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής, Διευθυντής Β’ Εργαστήριου Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. με έδρα το ΠΓΝ «Αττικό» , <<πρώιμη διάγνωση του γυναικολογικού καρκίνου>>. 

Dr Ηρακλέους Άννα, Διευθύντρια Μαιευτικής και Γυναικολογίας ΓΝ Χαλκίδας, «Πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία καρκίνου του μαστού.» 

Τριγώνης Ιωάννης MRCP, PhD Παθολόγος- Ογκολόγος ΓΝ Χαλκίδας,: «Προσυμπτωματικός έλεγχος και αντιμετώπιση καρκίνου παχέος εντέρου.» 

Dr Χατζηγιαννάκης Μιλτ. Ιατρός, πρώην Δήμαρχος Σκύρου « Μπορούμε να αποτρέψουμε τον καρκίνο πριν δημιουργηθεί- η αξία της πρωτογενούς πρόληψης, μία προσωπική εμπειρία» 

Χατζηχριστοδούλου Χρίστος Καθηγητής Υγιεινής και επιδημιολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Ραχιώτης Γεώργιος Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και Επαγγελματικής Υγιεινής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. «Η σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου στην πρόληψη του καρκίνου διεθνής πρακτική.» 

Μπαρμπούνη Αναστασία Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας « Η υγεία του ελληνικού πληθυσμού.» 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί και το 1ο ενημερωτικό spot του Ινστιτούτου Παπανικολάου με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και αναφορά στον μεγάλο ερευνητή και τη γενέτειρα του Κύμη Ευβοίας. 

Την εκδήλωση θα ολοκληρώσει ο πρώην υπουργός Υγείας κος Σκουλάκης Εμμανουήλ επί Υπουργίας του οποίου και με την καθοριστική συμβολή του το 1998 αποφασίστηκε η ίδρυση του Ινστιτούτο Παπανικολάου. 

Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα κοινοποιηθούν με νέο δελτίο τύπου ώστε να υπάρξει ενημέρωση όσων δεν παρακολουθήσουν την ημερίδα. Θα υπάρξει επίσης ανακοίνωση για την ημερομηνία και τον τόπο διεξαγωγής της επόμενης εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...