Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση της Νέας Δημοτικής παράταξης Δήμου Κύμης - Αλιβερίου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 

Κύριε Δήμαρχε Η τοποθέτησή σας στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με την εκδήλωση που οργανώνει ο σύλλογος Επαγγελματιών Κύμης προς τιμήν του διακεκριμένου Κουμιώτη επιστήμονα Γεωργίου Παπανικολάου ήταν εξαιρετικά ατυχής και ως σκέψη αλλά
και ως φρασεολογία. 

Δεν μπορείτε να κατηγορείτε έναν Σύλλογο για «καραγκιοζιλίκια» και ότι «πάει να τα διαλύσει όλα». 

Ποια; 

Την εκδήλωση που θέλετε να κάνετε στη Χαλκίδα αλλά δεν μπορείτε να πληρώσετε τα έξοδα από το Ινστιτούτο γιατί «καταφέρατε» Μάιος μήνας και το Ινστιτούτο να μην έχει προϋπολογισμό και ζητάτε να πληρωθούν από το Δήμο; 


Καταρχήν είναι αναφαίρετο δικαίωμα των Μαζικών Φορέων να οργανώνουν εκδηλώσεις και δεν χρειάζεται να πάρουν την άδεια κανενός γι αυτό . 

Πόσο βοηθούν το διάλογο, τη δημοκρατία, την πρόοδο του Δήμου, την ανάπτυξη της περιοχής, φράσεις όπως «Ποιοι είναι αυτοί που θα κάνουν εκδηλώσεις; Νομίζουν ότι είναι σωτήρες της Κύμης;» που εκφέρατε στο Συμβούλιο; 

Δευτερευόντως είναι εξαιρετικά υποτιμητικός και ελιτίστικος ο τρόπος που αναφερθήκατε σε βιοπαλαιστές ανθρώπους που πασχίζουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να επιβιώσουν και είναι δημότες που προσφέρουν στον τόπο τους. 

Τρίτον και σημαντικότερο. Η ίδρυση του Ινστιτούτου Παπανικολάου έχει ως επιπλέον σκοπό, να βοηθήσει και στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στην περιοχή και να συνδράμει με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας . 

Σκοπός που δεν επιτελείται όταν οι επιστημονικές ημερίδες του Ινστιτούτου, αντί να λαμβάνουν χώρα στην Κύμη γίνονται στην Χαλκίδα! 

Η Κύμη έχει τις υποδομές και κυρίως έχει ένα Νοσοκομείο κόσμημα και αξιόλογο ιατρικό προσωπικό που θα μπορούσε να συμβάλει στην διοργάνωση τέτοιων ημερίδων. 

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί επιμένετε να μην αξιοποιείτε και να μην προβάλετε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει ο Δήμος μας ,συμβάλλοντας έτσι στην παραγωγική του ανασυγκρότηση. 

Αυτό το κενό ήρθε προφανώς να καλύψει η εκδήλωση του Συλλόγου Επαγγελματιών της Κύμης ως μια υπενθύμιση και προς εσάς ποιανού δήμου είστε Δήμαρχος. 

Θα ήταν σώφρων, αντί να εξεγείρεστε, όπως έχετε κάνει και στο παρελθόν, να διαβουλεύεστε με τους φορείς προκειμένου οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες σας να συνδράμουν στην ανάπτυξη και στην πρόοδο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...