Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς για την Συγχώνευση - Κατάργηση Πυροσβεστικών υπηρεσιών & Κλιμακίων στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου

Για δύο δεκαετίες το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και οι πολίτες της Εύβοιας δοκιμάζουν τις αντοχές τους ιδιαίτερα στις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, στο καταστροφικό χιονιά του 2017 και σε χιλιάδες συμβάντα όλα αυτά τα χρόνια .

Οι Πυροσβεστικοί υπάλληλοι υποχρεώνονται να εργαστούν με αυτοθυσία, συνέπεια των πολλών αρμοδιοτήτων και των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, μέσα και υποδομές, αλλά και μετρούν με πίκρα και αγανάκτηση τον βαθμό εκμετάλλευσης που έχουν
υποστεί. 


Oι πολίτες από την άλλη όλα αυτά τα χρόνια καταγράφουν το κατεστραμμένο βιός τους 

Οι προτάσεις λοιπόν για συγχώνευση πυροσβεστικών κλιμακίων, σε έναν Δήμο όπως είναι ο Δήμος Αλιβερίου – Κύμης που είναι από τους μεγαλύτερους σε όλη την χωρά αφού το ένα άκρο απέχει από το άλλο πάνω από 100 χιλιόμετρα…. δεν έχουν θέση και εφαρμογή για τον  απλούστατο λόγο ότι είναι επικίνδυνες και καταστροφικές! 

Όταν είναι γνωστό που ο συγκεκριμένος χώρος είναι ιδιαίτερα σημαντικός… Με εργοστάσια και πολλές βιοτεχνίες λιπασμάτων. Με λιμάνια και βιομηχανίες ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου. Με τεράστιες δασικές εκτάσεις και αγροτικές καλλιέργειες. 

Με παμπάλαιο επαρχιακό οδικό δίκτυο που έχει ως συνέπεια τα πολλά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και ένα αγροτικό οδικό δίκτυο κατεστραμμένο που δυσχεραίνει το πυροσβεστικό έργο. 

Με το ένα κλιμάκιο να απέχει από το άλλο 45 χιλιόμετρα. Με την αποδυνάμωση που έχει ήδη επέλθει, λόγο μεταθέσεων προσωπικού στα ιδιωτικοποιημένα περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport. Με τα στάδια επικινδυνότητας να είναι με δείκτη πάνω από ( 3 ) για όλο το σχεδόν το καλοκαίρι λόγο των ισχυρών ανεμών. 

Με την αντιπυρική περίοδο να επιμηκύνεται ουσιαστικά λόγω κλιματικών συνθηκών κατά ( 2 ) μήνες σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, 

Όλες οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει, όπως και η σημερινή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., γνώριζαν και γνωρίζουν τα σοβαρά αυτά ζητήματα, όμως αδιαφορούν και έχουν δείξει προχειρότητα στην αντιμετώπιση τους που δεν έχει προηγούμενο. 

Ο πρόσφατος Ν.4249/2014 που αναφέρεται στην Αναδιοργάνωση των Σωμάτων Ασφαλείας ευνοεί αυτές τις συγχωνεύσεις, μόνο με μία απόφαση του αρμόδιου Υπουργού. Μοναδικό στόχο έχει την μείωση των κονδυλίων και την οριστική απαλλαγή του κράτους. Με την υποβάθμιση της πυρασφάλειας των πολιτών να είναι το φυσικό επακόλουθο. 

Σε αυτέ τα πλαίσια καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να ταχθεί με σαφήνεια κατά των συγχωνεύσεων των δομών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας….. Και το κυριότερο να παρέμβει άμεσα πολιτικά στο Υπουργείο και την Κυβέρνηση. 

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ 
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...