Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Το ελεύθερο πανεπιστήμιο του Δήμου Χαλκιδέων ξεκίνησε ….. και παραδίδει ΄΄γαλλικά ΄΄.

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 4 χρόνια από τις δημοτικές εκλογές του 2014 και σήμερα κοινή διαπίστωση είναι ότι έχουμε την χειρότερη δημοτική αρχή που υπήρξε ποτέ στη διοίκηση του Δήμου. 

Πράγματ, ενώ κατά την τρέχουσα περίοδο θα διαχειριστεί δημοτικούς προϋπολογισμούς συνολικού ποσού 500 εκατομμυρίων, ποσό υπερδιπλάσιο σε σχέση με το παρελθόν, και όμως θα "κατορθώσει" η παράταξη της πλειοψηφίας να μην παρουσιάσει ούτε ένα δικό της έργο στη λήξη της
θητείας της!!! 


Ωστόσο, αυτό που προκαλεί την μεγαλύτερη θλίψη είναι η κατάντια και η θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δ.Χαλκιδέων. 

Οι χυδαιότητες, οι λεκτικοί προπηλακισμοί, οι αγοραίες εκφράσεις, οι υβριστικές και σεξιστικές επιθέσεις, τα ρατσιστικά παραληρήματα, αποτελούν μονίμως και αδιαλείπτως τα "θέματα" της ημερήσιας διάταξης των συμβουλίων, που αποτυπώνουν το ήθος της δημοτικής αρχής. 

Πρόσφατα, στην προτελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., παρακολουθήσαμε τον κ. Παγώνη να επιτίθεται σε δημοτικό σύμβουλο με εκφράσεις που δεν θα χρησιμοποιούσε ούτε ο πιο περιθωριακός θαμώνας του χειρότερου χαμαιτυπείου. 

Όπως ήταν φυσικό η είδηση με το σχετικό βίντεο κατέλαβε κεντρική θέση στην ενημέρωση όλων των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, πανελλαδικής εμβέλειας, προκαλώντας έκπληξη και θυμηδία σε ολόκληρη την επικράτεια. Δυστυχώς ο πανελλαδικός διασυρμός του δήμου ήταν γεγονός, αποτέλεσε δε το μόνο μετρήσιμο αποτέλεσμα της πολυδιαφημιζόμενης " εξωστρέφειας" ! 

Και βέβαια η ίδια κατάσταση επαναλήφθηκε και στην χθεσινή συνεδρίαση , γεγονός που προκάλεσε την αποχώρηση των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης. 

Έτσι η ανυπαρξία έργων και υποδομών εξελίσσεται σε ασήμαντο γεγονός, μπροστά στον θεσμικό " κατήφορο", που εκδηλώνει την αντιδημοκρατική και φασίζουσα νοοτροπία , που υποβόσκει ως κυρίαρχη ιδεολογία στις τάξεις της δημοτικής αρχής. Και αυτό αποτελεί πλήγμα για την παιδεία μας, τον πολιτισμό μας, την μακραίωνη ιστορία του Δήμου Χαλκιδέων. 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ΄΄ Γέφυρα στο μέλλον –
Κοινωνική συμμαχία – Αλληλεγγύη ΄΄
Θανάσης Ζεμπίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...