Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ξεκινούν την Παρασκευή οι πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Την Παρσκευή 27 Απριλίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα eauction για πλειστηριασμούς και από το Δημόσιο.

Τα προγράμματα πλειστηριασμών δημοσιεύονται μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) ενώ όλοι οι πλειστηριασμοί από την 1η Μαίου και μετά θα πρέπει να γίνονται
υποχρεωτικά ηλεκτρονικά.


Οι οφειλές για τις οποίες ρευστοποιούνται τα πρώτα ακίνητα, στα οποία περιλαμβάνονται οικόπεδα και κτήρια προσεγγίζουν το 1 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ξεκινούν από 970.000 ευρώ και φτάνουν έως και τα 863 εκατ. ευρώ ενώ οι τιμές εκκίνησης των ακινήτων που εκπλειστηριάζονται ξεκινούν από τις 96.000 ευρώ και φτάνουν έως και τις 600.000 ευρώ.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί του Δημοσίου ξεκινούν για να πιέσουν τους μεγαλοοφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λογική του «παγώματος» των πλειστηριασμών το 2017 δεν διενεργήθηκε κανένας πλειστηριασμός από το ελληνικό Δημόσιο ενώ το 2016 είχαν πραγματοποιηθεί μόλις 11, τους οποίους είχαν ζητήσει οι ίδιοι οι οφειλέτες για να αποπληρώσουν τα χρέης του στην εφορία.

Σημειώνεται ότι το ελληνικό Δημόσιο θα διενεργήσει για πρώτη φορά πλειστηριασμό στην εμπορική τιμή του ακινήτου και όχι στην αντικειμενική αξία. Μάλιστα, έπειτα από δύο άγονους πλειστηριασμούς η τιμή μπορεί να «πέσει» ακόμα και κάτω από την εμπορική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...