Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Σύσκεψη για την ΛΑΡΚΟ

Στη σύσκεψη για τη ΛΑΡΚΟ που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ στα Ψαχνά, παραβρέθηκε χθες, Πέμπτη 19/04/2018, ο Βουλευτής Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης.

Στην ομιλία του, δήλωσε απερίφραστα τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων και ανέφερε ότι θα είναι παρών στην κινητοποίηση που προγραμματίζεται στις 25 Απριλίου στην Αθήνα, όπως είναι
πάντα. 


Τόνισε επίσης, μεταξύ άλλων ότι επιδίωξη και στόχος της Κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά είναι η συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας. 

Δεν παρέλειψε βέβαια να επικρίνει τις επιλογές των προηγούμενων Κυβερνήσεων που επί δεκαετίες όχι μόνο χρησιμοποίησαν την εταιρεία κυνικά και ασύστολα για παραγωγή και καλλιέργεια πελατειακών σχέσεων, αλλά φρόντισαν και με τις επιλογές τους να τη βουλιάξουν. 

Μεταξύ άλλων ο κ. Πρατσόλης υποστήριξε ότι: «υπήρξε καταστροφική επιλογή η συμφωνία του τότε Υπουργού κ. Δούκα για προπώληση Νικελίου στις 18.000 δολάρια ο τόνος όταν η τιμή του έφτασε στις 52.000 δολάρια (hedging). Αυτό προκάλεσε στην επιχείρηση ζημιά της τάξης των 550 εκατ. δολαρίων. 

Μετά από όλα αυτά, περίπου την ίδια εποχή, αυξήθηκε κατά περίεργο τρόπο το ενεργειακό κόστος, όταν από 24 ευρώ η κιλοβατώρα, σκαρφάλωσε στα 75 ευρώ, ενώ η σημερινή Κυβέρνηση, επεδίωξε και πέτυχε συμφωνία ΔΕΗ-ΛΑΡΚΟ για πτώση της τιμής στα 32 ευρώ η κιλοβατώρα, καθώς και διακανονισμό παλαιών οφειλών. 

Όταν το ταμειακό πρόβλημα έγινε εκρηκτικό, φρόντισαν να το καλύψουν με κρατικές ενισχύσεις, γνωρίζοντας ότι δεν αποτελεί νόμιμη πρακτική. 

Μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για επιστροφή αυτών των ενισχύσεων, η κατάσταση έχει περιπλακεί. Ωστόσο, η Κυβέρνηση είναι σταθερά προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και της Επιχείρησης. 

Δεν θα επιτρέψουμε όμως σε αυτούς που προκάλεσαν αυτή την κατάσταση, να μας κουνάνε το δάχτυλο, προφασιζόμενοι τους αθώους και τους τιμητές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...