Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Σίμος Κεδίκογλου: «Συναίνεση στο λάθος δεν θα δώσουμε»

Ο Σίμος Κεδίκογλου εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη παρευρέθηκε στην ημερίδα με θέμα: «Εθνική συνεννόηση, παρόν και μέλλον», που συνδιοργάνωσαν η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης (ΠΕΔ), στις εγκαταστάσεις της ΟΑΚ στο Κολυμπάρι Χανίων, το Σάββατο 28 Απριλίου 2018.

Ο Σίμος Κεδίκογλου συνεχάρη την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της ημερίδας τονίζοντας, ότι το ζητούμενο είναι η εθνική συνεννόηση, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι εύκολο να
 επιτευχθεί.

Επίσης, ανέφερε ότι προϋπόθεση για να υπάρξει εθνική συνεννόηση είναι να καταλήξουν όλες οι πλευρές σε ένα κοινό πλαίσιο προτεραιοτήτων, προσθέτοντας, ότι είναι σημαντικό να διδαχθούμε από τα λάθη της ιστορίας μας και να επιδιώξουμε να γίνουμε καλύτεροι.

Δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία επανειλημμένα έχει προτείνει άξονες εθνικής συνεννόησης, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης, χρησιμοποιώντας της αγγλική ρήση «it takes two to tango” για να δώσει έμφαση στο γεγονός, ότι χρειάζονται δύο για να υπάρξει εθνική συνεννόηση και συναίνεση, υπογραμμίζοντας, ότι αυτό είναι πρώτα απ’ όλα καθήκον της εκάστοτε κυβέρνησης. 

Συγκεκριμένα, είπε: «εμείς όποτε ήμασταν κυβέρνηση δώσαμε τα παραδείγματα, θέλουμε να δούμε αντίστοιχα παραδείγματα και σήμερα τα οποία δυστυχώς δεν βλέπουμε.

Επειδή έχω υπάρξει εκπρόσωπος της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά - στην αρχή - και της δικομματικής στη συνέχεια, είναι δύσκολο αλλά σημαντικό να συνεννοούμαστε και μπορεί την επομένη να φέρει γρήγορα αποτελέσματα.

Η όποια προσπάθεια συνεννόησης και συναίνεσης πρέπει να ξεκινάει από την κυβέρνηση. Δεν ξεκινάει ποτέ από την αντιπολίτευση. Συναίνεση στο λάθος δε θα δώσουμε. Πιστεύουμε ότι πρέπει να οικοδομηθεί ένα πλαίσιο συνεννόησης, αλλά πρέπει να είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Είναι μία περίοδος αναβρασμού στα εθνικά μας θέματα. Θέλουμε συνεννόηση, αλλά δεν θα πρέπει να συμφωνήσουμε στο πλαίσιο της εθνικής μας ταυτότητας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...