Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Τις επόμενες μέρες τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο, αφού η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 41 βαθμούς. Υπό σκιάν όλα αυτά βεβαίως
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδίδει η ΕΜΥ, οι υψηλές θερμοκρασίες στη χώρα μας θα εξακολουθήσουν και τις επόμενες τουλάχιστον 6 με 7 ημέρες με μικρές αυξομειώσεις.
Πιο συγκεκριμένα, η μέγιστη θα φθάσει: Στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο μέχρι την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012, τους 39 και κατά τόπους στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 40 χωρίς να αποκλείεται μεσοβδόμαδα να αγγίξει και τους 41 βαθμούςΚελσίου.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίαςτου Πολίτη προειδοποιεί πως εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν κατά τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η ζέστη, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.
Επιπλέον, καλό θα ήταν να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες. Να φορούν ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, που διευκολύνουν τον αερισμό του δέρματος και την εξάτμιση του ιδρώτα (βαμβακερά, λινά), αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιούν καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου, όταν εκτίθενται στον ήλιο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου