Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Ερώτηση στη βουλή για τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις των Στύρων

Ερώτηση στη βουλή κατέθεσε ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ, βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, για τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα του Γυμνασίου με ΛυκειακέςΤάξεις των Στύρων στον Δήμο Καρύστου

Σημαντικά κτιριακά προβλήματα αντιμετωπίζει το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις των Στύρων από τη χρόνια απαξίωση και εγκατάλειψη από το κράτος.

Έντονη υγρασία στους εσωτερικούς τοίχους, καθιζήσεις στο προαύλιο και στα γήπεδα, σπασμένα ταμπλό στις μπασκέτες, φθαρμένο δάπεδο στο γήπεδο μπάσκετ, ετοιμόρροπα τέρματα ποδοσφαίρου, φθαρμένα εξωτερικά κιγκλιδώματα, τουαλέτες που ίσως δεν έχουν ανακαινιστεί ποτέ είναι μερικά από τα προβλήματα, που επισημαίνουν μαθητές και καθηγητές.

Τα προβλήματα αυτά θέτουν σε κίνδυνο τους μαθητές, υποτιμούν τα μορφωτικά τους δικαιώματα και υποβιβάζουν το εκπαιδευτικό έργο. Τόσο ο Δήμος Καρύστου, που έχει την άμεση ευθύνη, αλλά και όλες οι κυβερνήσεις με την υποβάθμιση και υποστελέχωση των «Κτηριακών Υποδομών» (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων) έχουν συμβάλει σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Δικαιολογημένα λοιπόν οι μαθητές του σχολείου προχώρησαν σε κινητοποίηση διεκδικώντας λύσεις. Ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να αποκατασταθούν οι βλάβες στο εσωτερικό και εξωτερικό μέρος του κτηρίου του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις των Στύρων.

Οι Βουλευτές

Μαρίνος Γιώργος
Δελής Γιάννης
Μανωλάκου Διαμάντω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...