Bουλευτές Εύβοιας

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στις σε πτηνοτροφικές επιχειρήσεις σε Εύβοια-Βοιωτία

Πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλών των Σωματείων μας με θέμα τον σχεδιασμό δράσης για την υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΚΣΣΕ) για τους εργαζόμενους σε πτηνοτροφικές επιχειρήσεις σε Εύβοια-Βοιωτία, με αυξήσεις μισθών και δικαιωμάτων.

Έχουμε ήδη καταθέσει στους εργοδότες την ΚΣΣΕ και αιτηθεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Τα ΔΣ των Σωματείων μας χαιρετίζουμε τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στις 28/02/2024 στην πλατεία δικαστηρίων όπου με τη μαχητική μας παρουσία διατρανώσαμε ότι θέλουμε και θα υπογράψουμε την ΚΣΣΕ.

Στην κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων μας αποφασίστηκε πρόγραμμα δράσης για το επόμενο χρονικό διάστημα για την υπογραφή της ΚΣΣΕ.

1. Τα επιχειρησιακά Σωματεία να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις ώστε να διευκρινιστούν απορίες για το περιεχόμενο της ΚΣΣΕ και να συζητηθεί ο προγραμματισμός δράσης. Το κλαδικό Συνδικάτο Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας να ενημερώσει τους συναδέλφους στις υπόλοιπες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις όπου δεν υπάρχουν επιχειρησιακά σωματεία.

2. Να αναρτήσουμε πανό στην περιοχή με το αίτημά μας για υπογραφή ΚΣΣΕ με αυξήσεις. 3. Να ενημερώσουμε τους συναδέλφους στους χώρους δουλειάς για την περιεχόμενο άλλων ΣΣΕ που έχουν υπογραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και το πως κατορθώθηκε η υπογραφή τους. 4. Να στείλουμε επιστολές σε φορείς ζητώντας τη στήριξή τους για την υπογραφή της ΚΣΣΕ. 5. Στις 5 Απριλίου το απόγευμα στις 6μμ να πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση στην πλατεία της Νέας Αρτάκης με μοίρασμα ενημερωτικής ανακοίνωσης στους διερχόμενους.

6. Τα Σωματεία μας θα συμμετέχουν στην 2 απεργίες που ούτως ή άλλως είναι ήδη προκηρυγμένες, στις 17 Απριλίου Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία και την 1 Μάη που είναι ημέρα απεργίας για όλη την εργατική τάξη σε ολόκληρο τον κόσμο.

7. Ανάλογα με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της ΚΣΣΕ να προκηρύξουμε κοινές κινητοποιήσεις (κοινές στάσεις εργασίας, απεργία κτλ).

Ο κοινός προγραμματισμός δράσης δεν αναστέλλει την αυτοτελή δράση κάθε σωματείου αλλά το αντίθετο, εκτιμάμε ότι αυτή θα αποτελέσει βοηθητικό παράγοντα και για την υπογραφή της ΚΣΣΕ.

Ως εκ τούτου παράλληλα με τη δράση μας για την υπογραφή ΚΣΣΕ θα παρέμβουμε για κάθε μικρό ή μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί επιδιώκοντας λύσεις και αξιοποιώντας για το λόγω αυτό κάθε αρμόδια υπηρεσία όπως τα τμήματα του Σώματος ΕΠιθεώρησης Εργασίας, τον ΟΜΕΔ κτλ.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ
ΑΥΤΗ ΄ΝΑΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Τα Διοικητικά Συμβούλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου