Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Σ. Κεδίκογλου για ΧΥΤΑ Χαλκίδας: Απευθύνω έκκληση για μια ορθολογική και δίκαιη λύση - Δεν έχει λογική η Κάρυστος να στέλνει τα απορρίμματα στην Άμφισσα

Ουσιαστική και καθοριστική παρέμβαση για την αναζήτηση μιας βιώσιμης λύσης στο θέμα του ΧΥΤΑ Χαλκίδας προανήγγειλε ότι θα κάνει στην επικείμενη Γενική Συνέλευση του Φορεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Στερεάς Ελλάδας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Ο Υφυπουργός και Βουλευτής Εύβοιας, ανακοίνωσε ότι αυτό που επιδιώκει για το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων των δήμων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας, είναι μια ορθολογική και δίκαιη λύση κατόπιν στενής συνεργασίας με τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών.

«Σκοπός της παρέμβασής μου είναι να εξηγήσω και να απευθύνω έκκληση ώστε να μην επιβαρυνθεί η Εύβοια και ειδικά η πολύπαθη β. Εύβοια», τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ραδιο 1» και τον δημοσιογράφο Μάνο Παμακάριο.

Ο κ. Κεδίκογλου συμμετείχε στις 23 Ιουνίου, στη σύσκεψη που συγκάλεσε για το θέμα η δήμαρχος Χαλκιδέων, κα. Έλενα Βάκα, παρουσία των εμπλεκόμενων δημάρχων, βουλευτών και φορέων του νησιού. 

Ο ΧΥΤΑ Χαλκίδας όπου μεταφέρονται τα απορρίμματα των Δήμων, μετρά αντίστροφα μέχρι το τέλος Αυγούστου οπότε και προβλέπεται να φτάσει τα όριά του. Ο Φορέας πρότεινε τα απορρίμματα του Δ. Χαλκίδας να μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας και αυτά των Δήμων Διρφύων - Μεσσαπίων, Ερέτριας, Κύμης -Αλιβερίου και Καρύστου στο ΧΥΤΑ Άμφισσας.

«Δεν έχει λογική η Κάρυστος να στέλνει τα απορρίμματα στην Άμφισσα. Είναι παράλογο» εξήγησε ο κ. Κεδίκογλου και συμπλήρωσε ότι «για τους Δήμους αυτή η λύση θα σημαίνει οικονομική καταστροφή, το κόστος όπως παρουσιάστηκε δεν αντιμετωπίζεται, σχεδόν όλος ο προϋπολογισμός θα αναλώνεται για τη διαχείριση των απορριμμάτων», επισήμανε.

«Η κυβέρνηση λειτουργεί συμπληρωματικά, γιατί η διαχείριση των αποβλήτων είναι αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είμαστε διατεθειμένοι να συνδράμουμε στην επίλυση του προβλήματος και να γίνει μια ορθολογική κατανομή, γιατί αυτό που παρουσιάζεται ως σχέδιο, δεν είναι ορθολογικό», πρόσθεσε. 

Καταλήγοντας ο ΥφΑΑΤ γνωστοποίησε ότι «είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε Δημάρχου της Ελλάδας για θέματα της αρμοδιότητάς μου. Όσο για τους τοπικούς άρχοντες της Εύβοιας, δε λειτουργώ με παραταξιακά κριτήρια. Λειτουργώ υποβοηθητικά σε κάθε προσπάθεια υλοποίησης έργων και βελτίωσης των συνθηκών στην Εύβοια», τόνισε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...