Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στο Λιμάνι των Ν.Στυρων

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΣ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.00 π.μ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ Ν.ΣΤΥΡΩΝ.

Διαμαρτυρόμαστε εντονα εναντι της απόφασης του υπουργείου πολιτισμου και του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο),να φερει εσπευσμένα στην ημερησια διαταξη του συμβουλίου της 26ης Οκτ. το θέμα της έγκρισης των αιολικων παρκων της ΣΟΦΡΑΝΟ, στον αρχαιολογικο λόφο του Νημποριού,ενω προηγείται και εκκρεμεί η συζήτηση στο ΚΑΣ αιτηματος απο την εφορεία αρχαιοτήτων της Ευβοιας για την αρχαιολογική οριοθέτηση του
χώρου.

Επιπλέον τα αιολικά πάρκα στις θέσεις "Χρούση"και Κελλια βρισκονται μια ανασα απο το μοναδικό μνημειακό συνολο του Λοφου του Αγιου Νικολάου Στύρων( Ακρόπολη Στύρων),Καστρο "Αρμενο",ρωμαικά λατομεία, Δρακόσπιτα Παλλη -Λάκκα. Αντιστοιχα το αιολικό πάρκο στη θέση Πυργάρι θα καταστρέψει τις αρχαιες λατομικές δραστηριότητες.

Κατόπιν των παραπάνω πιστεύουμε οτι αποτελεί εγκλημα η αδειοδότηση των αιολικών εγκαταστάσεων στους χωρους αυτούς,διότι υποβαθμιζονται και ισοπεδωνονται οι επισκέψιμοι αρχαιολογικοί χώροι μας.

Δηλώνουμε την έντονη αντίθεση μας και ζητούμε να γίνει άμεσα η αρχαιολογική κήρυξη του Νημποριού και να προστατευθούν οι αρχαιολογικοί μας χώροι από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Εξωραϊστικός Σύλλογος Δήλησου,
Εξωραϊστικός Σύλλογος Νημποριού,
Σύλλογος Ξενοδόχων Στύρων,
Σύλλογος Εμπόρων και Βιοτεχνών Στυραίων,
Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας (Σ.Π.ΠΕ.Ν.Κ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...