Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Δήλωση Γιώργου Μαρίνου για την απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στη Χαλκίδα

Δήλωση του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας, από την απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων στη Χαλκίδα

Στην απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων στη Χαλκίδα παραβρέθηκε ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, εκφράζοντας τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης.

Από το χώρο της συγκέντρωσης έκανε την παρακάτω δήλωση:
Οι εργαζόμενοι της Χαλκίδας, όλης της χώρας, με την οργάνωσή τους, με τα σωματεία τους, με τη σημερινή τους απεργία, δηλώνουν άλλη μια φορά πως καταψηφίζουν το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης. Καταψηφίζουν επίσης όλους τους αντεργατικούς νόμους των κυβερνήσεων που τους κάνουν σήμερα τη ζωή λάστιχο.

Σύγχρονο δεν είναι η εκμετάλλευση των εργαζομένων, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας , τα ωράρια λάστιχο , η απλήρωτη εργασία, η εντατικοποίηση, η κατάργηση της κυριακής αργίας, η μισθωτή σκλαβιά αλλά ο σταθερός εργάσιμος χρόνος, το 7ωρο-5νθήμερο -35ωρο, και η αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων. Σύγχρονο δεν είναι το ηλεκτρονικό φακέλωμα, η απελευθέρωση των απολύσεων και η απαγόρευση της απεργίας, είναι το δικαίωμα στη πλήρη-σταθερή εργασία, το δικαίωμα στην συνδικαλιστική δράση και οργάνωση των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έχει απευθύνει πλατύ κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης στους εργαζόμενους ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο έκτρωμα. Οι μεγάλοι αγώνες που έγιναν έχουν μεγάλη σημασία και συνεχίζονται για να αχρηστευτεί αυτό το έκτρωμα στην πράξη.

Η ελπίδα των εργαζομένων βρίσκεται εδώ! Στην οργάνωση στα σωματεία, στον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...