Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Ανοιχτή επιστολή της Περιφερειακής Παράταξης «Στερεά Υπεροχής», για τα Αιολικά Πάρκα στην Εύβοια

Με την παρούσα ανοιχτή επιστολή θέλουμε να συγχαρούμε τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων καθώς και τους συνεργαζόμενους, αγωνιζόμενους, συλλόγους και φορείς για τον επίμονο αγώνα τους, κατά της εγκατάστασης νέων αιολικών πάρκων στην Εύβοια.

ΟΔήμος Διρφύων-Μεσσαπίων είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που κατέθεσε έγγραφη καταγγελία στις Βρυξέλλες, για παράβαση του Ενωσιακού Περιβαλλοντικού δικαίου, ζητώντας την άμεση διακοπή κάθε διαδικασίας εγκατάστασης αιολικών στο Δήμο.

Επιπλέον η πολύ θετική εξέλιξη στην υπόθεση, που έρχεται με την αίτηση Ακύρωσης στο ΣτΕ, από μεριάς Δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων, κατά της ένταξης του επενδυτικού σχεδίου του ΕΛΛΑΚΤΟΡΑ, στις Στρατηγικές

Επενδύσεις, είναι ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην ματαίωση αυτού του επαχθή σχεδιασμού, που επιφυλάσσουν για το περιβάλλον και τους Ευβοιώτες, κυβέρνηση και επενδυτές. Μακάρι να ακολουθήσουν με την ίδια ζέση το παράδειγμα τους και οι υπόλοιποι Δήμοι της Εύβοιας αλλά και η Περιφερειακή Αρχή.

Σε ότι μας αφορά, η παράταξη μας από την πρώτη στιγμή ανάρτησης των Χαρτών της ΡΑΕ, που έδειχναν κατάφυτη (και ) την Εύβοια από Α/Γ, ενήργησε αποφασιστικά και αμετακίνητα για την ακύρωση των «επενδύσεων», άλλωστε προηγουμένως είχαμε τοποθετηθεί απέναντι στο σχετικό περιβαλλοντοκτόνο Νόμο Χατζιδάκη που προμήνυε τέτοιου είδους εξελίξεις.

Είναι χρήσιμο να θυμίσουμε επιγραμματικά, πως κινηθήκαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο:

ü 14 Μαΐου 2020, καταθέτουμε επίκαιρη ερώτηση με θέμα: «Αιολικό Πάρκο στη Σκύρο».

ü 31 Μαΐου 2020, καταθέτουμε σχέδιο Ψηφίσματος για την «προστασία της Οίτης», ζητώντας ακύρωση σχεδιασμού εγκατάστασης Α/Γ στον Εθνικό Δρυμό.

ü 1 Ιουνίου 2020, καταθέτουμε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής μας Δ. Αναγνωστάκη για την «αλόγιστη εγκατάσταση Α/Γ σε όλη την ΠΣτΕ» και την «αναθεώρηση του Ειδικού Χωροταξικού για τις ΑΠΕ».

ü 25 Ιανουαρίου 2021, καταθέτουμε επίκαιρη ερώτηση της Π.Σ. Εύβοιας Θ. Ακριώτου για την «Επένδυση Μαμούθ 8 Αιολικών Πάρκων, δίνει τη χαριστική βολή στην Εύβοια»

ü 3 Φεβρουαρίου 2021 καταθέτουμε σχέδιο Ψηφίσματος για τις ΑΠΕ και της Α/Γ, το όποιο γίνεται δεκτό κατά πλειοψηφία.

ü 23 Φεβρουαρίου 2021 ο επικεφαλής και μέλος της Οικονομική Επιτροπής θέτει ως Έκτακτο Θέμα τις Α/Γ στην Εύβοια, ζητώντας πλήρη ενημέρωση.

ü 14 Μαΐου 2021, κατατέθηκε επίκαιρη επερώτηση του Περιφερειακού μας Συμβούλου, Γιώργου Σκούρα, με θέμα: «Η ανεξέλεγκτη χωροθέτηση των φωτοβολταϊκών πάρκων».

Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν αρχεία και με τις απαντήσεις της Περιφερειακής Αρχής αλλά και πλήθος κειμένων και συνεντεύξεων στον ιστότοπο της παράταξής μας.

Ως παράταξη, βρισκόμαστε σε επαφή με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού, τους 122 Συλλόγους και τα κινήματα πολιτών, έως ότου αυτός ο αγώνας ευοδωθεί! Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό τους, εντός και εκτός περιφερειακού συμβουλίου, για την ανατροπή αυτής της αρνητικής εξέλιξης.

Στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο (σε λίγες μέρες), η παράταξη μας Στερεά Υπεροχής, θα ζητήσει να τεθεί ως έκτακτο και προ ημερησίας θέμα «Ενημέρωση για την πορεία της Εγκατάστασης των 8 Αιολικών Πάρκων στην Εύβοια και τις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής», που δεσμεύτηκε να αντιδράσει και να αντισταθεί στην εν λόγω καταστροφή.

Η Περιφερειακή Παράταξη
«Στερεά Υπεροχής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...