Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Στην τελική ευθεία η διανομή της κρατικής ενίσχυσης για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού από μαθητές

Μέχρι και 500 ευρώ μπορεί να φτάσει το voucher που θα λάβει μια οικογένεια για την αγορά tablet, laptop ή desktop: Αυτό είπε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Η διαδικασία μάλιστα θα είναι «αυτοματοποιημένη» και οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν από το σύστημα για το ποσό που τους αναλογεί.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διανομή της κρατικής ενίσχυσης για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού από μαθητές και φοιτητές που ανήκουν σε οικονομικά ασθενείς οικογένειες, ούτως ώστε να προμηθευτούν τα απαραίτητα tablet, laptop ή desktop για να ανταποκριθούν στις συνθήκες τηλεκπαίδευσης που έχουν διαμορφωθεί ελέω της πανδημίας. 

Όπως τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου αναλογούν 200 ευρώ σε κάθε παιδί μιας οικογένειας που κρίνεται δικαιούχος και το ανώτατο ποσό του voucher μπορεί να φτάσει και τα 500 ευρώ για όσους έχουν 3 παιδιά.

Πώς θα πάρουν το voucher οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι αυτής της ενίσχυσης είναι οι οικογένειες που λαμβάνουν το επίδομα τέκνων Α21 και ανήκουν στη χαμηλότερη εισοδηματική βαθμίδα. Με άλλα λόγια όσοι έχουν εισόδημα που διαμορφώνεται σε:

10.500 ευρώ για οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί

12.000 ευρώ για οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά

13.500 ευρώ για οικογένεια με 2 γονείς και 3 παιδιά

9.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες με 1 παιδί

10.500 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες με 2 παιδιά

Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η διαδικασία είναι «αυτοματοποιημένη»: Με άλλα λόγια δεν θα ανοίξει κάποια πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων οι δικαιούχοι θα εντοπιστούν από το σύστημα καθώς ήδη λαμβάνουν το επίδομα τέκνων και θα ενημερωθούν για το ποσό που τους αναλογεί.

Το πλήθος των δικαιούχων
Το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων ανέρχεται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών. 

Το πρόγραμμα στοχεύει να συμβάλει, με ουσιαστικό τρόπο, στη μακροπρόθεσμη ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και την επίτευξη ενός συμπεριληπτικού ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...