Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Προσυπέγραψε την κατάθεση αντιρρήσεων προς της ΡΑΕ ο δημοτικός σύμβουλος Καρύστου Δημήτρης Παρασκευάς

Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Παρασκευάς συνυπέγραψε την κατάθεση αντίρρησης προς τη ΡΑΕ για το αιολικό στην κορυφή της Όχης

Με την παρακάτω επιστολή προς τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας (ΣΠΠΕΝΚ) ο δημοτικός σύμβουλος Καρύστου Δημήτρης Παρασκευάς, δήλωσε πως προσυπογράφει την κατάθεση αντιρρήσεων προς της Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την αίτηση που έχει καταθέσει η εταιρεία «ενεργειακή κοινότητα Εύελπις ΑΕ» για έξι ανεμογεννήτριες πολύ κοντά στην κορυφή της Όχης, στα Δρακόσπιτα, τον καστανόλογγο και το καταφύγιο.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
«Αγαπητοί φίλοι,
Προσυπογράφω και συμφωνώ με την κατάθεση αντιρρήσεων προς τη ΡΑΕ κατά των αιτήσεων αξιολόγησης για έκδοση άδειας παραγωγής της εταιρείας Εύελπις, καθώς θεωρώ πως είναι επιθυμητή όποια δράση μπορεί να προβάλλει αντιστάσεις στην περαιτέρω ανάπτυξη των αιολικών πάρκων στην περιοχή μας, την πρώτη πανελλαδικά σε εγκατεστημένη ισχύ αιολικών.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και κάποιες σκέψεις.

Είναι δεδομένο πως μαζί με τις κάθε μορφής νομικές κινήσεις (αντιρρήσεις, ενδικοφανής προσφυγή κλπ) είναι αναγκαία και η όσο το δυνατό μεγαλύτερη κινητοποίηση του λαού της περιοχής με τα αιτήματα για ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΩΡΑ ΤΕΡΜΑ στην επέκταση των αιολικών πάρκων στην περιοχή, να μειωθεί η τιμή του ρεύματος, καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες, συνολική περιβαλλοντική μελέτη, από δημόσιο φορέα, για τα υπάρχοντα αιολικά στην περιοχή.

Παράλληλα, μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, θα πρέπει να ξανανοίξει πιο πλατιά ο διάλογος για τις αιτίες αυτής της κατάστασης, δηλαδή την διαχρονική πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων από τις ελληνικές κυβερνήσεις και την ΕΕ.

Άλλωστε, με βάση τους διακηρυγμένους στόχους της Κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ για την "πράσινη ανάπτυξη" και την "ενεργειακή μετάβαση" η κατάσταση που επικρατεί στην Κάρυστο είναι μια "εικόνα από το μέλλον" για κάθε περιοχή στη χώρα μας και όχι μόνο. 

Η υλοποίηση αυτών των στόχων συνεπάγεται για το λαό: αύξηση της τιμής του ρεύματος, ενεργειακή φτώχεια και χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, γιατί η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών δεν γίνεται με σκοπό, ούτε την προστασία του Περιβάλλοντος, όπως διακηρύσσουν οι κυβερνώντες, ούτε την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του λαού, αντίθετα, γίνεται με μόνο σκοπό το κέρδος.

Όμως, αυτή η πορεία δεν είναι μονόδρομος γιατί στη χώρα μας υπάρχουν τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες που μπορούν να καλύψουν όλες τις λαϊκές ανάγκες, το ζητούμενο είναι να "κινηθούν" για αυτό το σκοπό και όχι για το κέρδος των λίγων. Με αυτή την προοπτική μπορεί να έχει συνέχεια και αντοχή ο αγώνας μας σήμερα».

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου
Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Παρασκευάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...