Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ψυχολογικής Υποστήριξης στο νοσοκομείο Καρύστου.

Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου με την ευκαιρία ανάληψης καθηκόντων της ψυχολόγου κυρίας Κυριακής Γαρούμπη ξεκινάει την λειτουργία του το Γραφείο Ψυχολογικής Υποστήριξης του Νοσοκομείου Καρύστου.

Η κυρία Γαρούμπη, είναι απόφοιτος της τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Κοινωνική Ψυχιατρική της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Έχει εργαστεί 23 χρόνια στο ψυχιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας ενώ έχει υπηρετήσει στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Σωτηρία», στη Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Ψυχιατρικής Παίδων και Ενηλίκων στα πλαίσια του μεταπτυχιακού της προγράμματος. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το Νοσοκομείο Καρύστου λειτουργεί το εν λόγω Γραφείο, αποτέλεσμα της αναγνώρισης της ανάγκης αντιμετώπισης των θεμάτων που δημιουργούνται από τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε. 

Στο Γραφείο Ψυχολογικής Υποστήριξης θα πραγματοποιούνται ατομικές συνεδρίες συμβουλευτικής και βραχείας ψυχοθεραπείας γύρω από θέματα επαγγελματικά, οικογενειακά και ευρύτερα ψυχολογικά, πχ άγχος, κατάθλιψη, σωματοποίηση, διαχείριση πανικού, διαπροσωπικές σχέσεις ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να προσφέρονται υπηρεσίες ψυχοπροφυλακτικής φροντίδας αλλά και ψυχολογικής υποστήριξης στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής. 

Οι κυριότεροι στόχοι του γραφείου θα είναι η πρόληψη των προβλημάτων ψυχικής υγείας, η παροχή άμεσων και κατάλληλων μορφών παρεμβάσεων, όταν και όπου αυτές είναι αναγκαίες και η παροχή δυνατοτήτων στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες να ζουν με αξιοπρέπεια ως ενεργά μέλη της κοινότητας. 

Το Γραφείο Ψυχολογικής Υποστήριξης θα λειτουργεί καθημερινά, κατόπιν ραντεβού και μόνο απογευματινές ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλούν καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:30 στο 22243-50113 & 114 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 
ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...